GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση παραγωγής ταλέντων στον Παναθηναϊκό

Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού έχουν τεράστια φήμη και σ’ αυτό συνετέλεσε η σπουδαία καριέρα ποδοσφαιριστών όπως οι Καραγκούνης, Μπασ...


Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού έχουν τεράστια φήμη και σ’ αυτό συνετέλεσε η σπουδαία καριέρα ποδοσφαιριστών όπως οι Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκούμας, Νικοπολίδης, Κυργιάκος, Χαλκιάς, Αλεξόπουλος. Για αρκετά χρόνια υπήρχε στασιμότητα, επειδή το χρήμα έρεε άφθονο. Οι ομάδες, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, ξέχασαν τα δικά τους παιδιά. Ο Σωτήρης Νίνης έκανε το μεγάλο «μπαμ» και υπενθύμισε τον σωστό δρόμο.
Ο 23χρονος σήμερα Νίνης εμφανίστηκε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα σε ηλικία 16,5 ετών και στον Παναθηναϊκό έγραψε 143 συμμετοχές (παρά τους τραυματισμούς του) ­σε 5,5 χρόνια. Η «SD» με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου του Τριανταφυλλόπουλου κάνει ένα αφιέρωμα στα ταλέντα των τελευταίων ετών που βγήκαν από τις ακαδημίες και φανερώνουν την καλή δουλειά του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Σαμαρά και των προπονητών.
ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ Το πιο «hot» όνομα που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού μετά τον Σωτήρη Νίνη. Ο Μαυρίας ήρθε από το Τσιλιβί της Ζακύνθου κι έγινε ο νεότερος παίκτης του «τριφυλλιού» που έπαιξε στην Ευρώπη και ο δεύτερος νεότερος που έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ (20/10/10 κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν). Ο 18χρονος εξτρέμ έως τώρα μετράει 70 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
 ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΠΙΝΟ Ο 18χρονος πορτιέρο συνεχίζει την παράδοση του «τριφυλλιού» να βγάζει ταλαντούχους γκολκίπερ. Ο Καπίνο πέρυσι έκανε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο κι έφτασε ακόμα και στην Εθνική Ανδρών. Μέχρι που του πήρε τη θέση ο Καρνέζης. Συνολικά έχει 15 συμμετοχές στο «τριφύλλι» και πριν από λίγο καιρό βρέθηκε μία ανάσα από τον δανεισμό του στη Νάπολι. Θεωρείται δεδομένο ότι θα φέρει αρκετά χρήματα στον σύλλογο.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός στην ομάδα Νέων και πρωταθλητής την περίοδο 2011-12.
 Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ποιοτικούς και δυναμικούς στόπερ από τα σπλάχνα του και ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ο τελευταίος που έχει ξεχωρίσει (από 12 ετών στην Παιανία). Στην πρώτη του σεζόν στην επαγγελματική ομάδα έκανε 21 παιχνίδια και η ΠΑΕ αναγνώρισε την προσφορά του, επεκτείνοντας την περασμένη Δευτέρα το συμβόλαιό του έως το 2016.
 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ Αριστερό φουλ μπακ δεν είναι εύκολο να βρεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Κι όταν βρεις, συνήθως κοστίζει αρκετά. Ο 18χρονος Ευβοιώτης αριστερός μπακ, λοιπόν, δείχνει ότι μπορεί να κάνει καριέρα στο «τριφύλλι» και κάποια στιγμή να γεμίσει το ταμείο της ΠΑΕ. Τα 12 παιχνίδια δεν είναι λίγα για πρωτοεμφανιζόμενο στην επαγγελματική ομάδα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΡΒΑΣ
 Ο μεγαλύτερος σε ηλικία απ’ όσους αναφέρουμε σήμερα. Έφηβος βρέθηκε στην Παιανία, αλλά από το 2008 κι έπειτα άρχισε να καθιερώνεται στο «τριφύλλι», αφού προηγήθηκε μία εξαιρετική σεζόν στον ΟΦΗ.
Σημείωσε 90 συμμετοχές στον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε να είναι βασικός με την Εθνική στο Μουντιάλ του 2010 και το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή στην Παλέρμο, αλλά στην Ιταλία δεν κατάφερε να διακριθεί.
ΛΕΟΝΤΙΟΥ-ΔΑΡΛΑΣ
Οι συγκεκριμένοι παίκτες μαζί με τον Σιόντη ήταν ίδια «σειρά». Ο Λεοντίου ήταν σπουδαίο ταλέντο, αριστεροπόδαρος που μπορούσε να παίξει από αριστερό μπακ μέχρι «δεκάρι». Είχε 57 συμμετοχές στον ΠΑΟ, όταν στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στην πρεμιέρα της σεζόν 2007-08 τραυματίστηκε σοβαρά και η καριέρα του δεν ήταν ανάλογη. Ο Δάρλας είχε κι αυτός ατυχίες με τραυματισμούς κι έπαιξε 56 ματς στο «τριφύλλι», ενώ ο Σιόντης μόλις τρία.
ΛΑΓΟΣ – ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ
Η προτελευταία φουρνιά, αφού τελευταίοι είναι οι Μαυρίας, Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης. Ο 21 ετών πλέον Λαγός έχει κάνει έντεκα συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και ο Αναστασίου τον πιστεύει σε ρόλο αμυντικού μέσου, οπότε την επόμενη περίοδο αναμένεται να πάρει περισσότερα παιχνίδια. Ο 20χρονος Φουρλάνος αγωνίστηκε κι αυτός σε 11 ματς, αλλά προτίμησε να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς και του χρόνου θα παίζει στην Μπριζ. Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση