GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κολυμβητήριο φάντασμα στη Φλώρινα...

Της Κατερίνας Καρίκη. Το κολυμβητήριο -που παραδόθηκε το 2009- δεν λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Φλώρινας να ανα...


Της Κατερίνας Καρίκη.

Το κολυμβητήριο -που παραδόθηκε το 2009- δεν λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Φλώρινας να αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Πτολεμαΐδα για τα αθλήματα πισίνας

Παραδόθηκε το 2009 και δεν λειτούργησε ποτέ. Ο λόγος για το κολυμβητήριο της Φλώρινας για τη λειτουργία του οποίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις επί συναντήσεων τα τελευταία χρόνια με υπουργούς και τοπικούς παράγοντες, χωρίς όμως να βρεθεί λύση.

Μάλιστα, επειδή στη Φλώρινα δεν υπάρχει άλλο κολυμβητήριο, όσοι από τους κατοίκους της θέλουν να αθληθούν σε πισίνα αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Πτολεμαΐδα.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Βοσκόπουλος, πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλη γραφειοκρατία, καθώς το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κολυμβητήριο ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη γενική γραμματεία αθλητισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που θέλει, ούτως ώστε να λειτουργήσει. Επιπλέον, ένα άλλο μεγάλο θέμα στο οποίο κολλάει η υπόθεση είναι το οικονομικό, καθώς οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες του κολυμβητηρίου, σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις, φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ.

«Από την στιγμή που κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο δεν λειτούργησε ποτέ. Παρόλο που έχω κάνει κάποιες επαφές για το θέμα της λειτουργίας του υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αρχικά, πρέπει να πάρουμε την άδεια λειτουργίας του, ενώ ένα ακόμα σοβαρό θέμα, είναι και το οικονομικό», τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος.

«Από την πλευρά μας, κάνουμε παρεμβάσεις για να μπει το κολυμβητήριο σε κάποια προγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά υπάρχουν προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς το οικόπεδο στο οποίο έχει κατασκευαστεί ανήκει το μισό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το άλλο μισό στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», σημείωσε ο νυν δήμαρχος και πρώην νομάρχης Φλώρινας, που ανέφερε για την κατασκευή του πως το κτήριο χρηματοδοτήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και την επίβλεψη την έκανε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος προκειμένου να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, ο κ. Βοσκόπουλος σημείωσε πως με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του προσπάθησε να το λειτουργήσει αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, ο νυν δήμαρχος, ως νομάρχης είχε χορηγήσει ένα ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τοπικούς πόρους για την περαίωση κάποιων αναγκαίων παρεμβάσεων, τα οποία όμως αφαίρεσε η Περιφέρεια.

Οι διαδικασίες σήμερα βρίσκονται στο στάδιο υποβολής αιτήματος στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να παραχωρήσει την έκταση, που της ανήκει, τονίζει ο κ. Βοσκόπουλος. Ακολούθως, θα υπάρξει επαφή με τη γενική γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να παραχωρήσει και το δικό της μερίδιο και να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις, αλλά και η διαδικασία της αδειοδότησης.

Σίγουρα πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, για την οποία -όπως λέει ο κ. Βοσκόπουλος- κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο χρόνο θα πάρει. Ζημιωμένοι από την υπόθεση θα παραμείνουν οι Φλωρινιώτες που για άγνωστο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να στερούνται τις υπηρεσίες του κολυμβητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση