GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο για τη δολοφονία του καταγγέλλει ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Ως «βόμβα» μεγατόνων χαρακτηρίζουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας. Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατ...

Ως «βόμβα» μεγατόνων χαρακτηρίζουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας. Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατήγγειλε με δηλώσεις του πως υπάρχει σχέδιο για τη δολοφονία του. Ο ηγέτης του GERB υποστήριξε πως τα συγκεκριμένα πλάνα ματαιώθηκαν εξαιτίας των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών για την επιλογή του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Μία απόφαση που τελικά ακυρώθηκε για τη Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο Μπορίσοφ ανέφερε πως το σενάριο ήθελε «να με συλλάβουν και να δολοφονήσουν στη διάρκεια της προφυλάκισης μου». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν όταν ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου ο ηγέτης του «Ατάκα», Βόλεν Σίντεροφ, του επιτέθηκε για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για λογαριασμούς του σε «φορολογικούς παραδείσους».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπορίσοφ, ηθικός αυτουργός για το σενάριο δολοφονίας του είναι ο αρχηγός του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, Αχμετ Ντογκάν, τον οποίο είχε κατηγορήσει για κάτι ανάλογο και το Φεβρουάριο. Παράλληλα δήλωσε πως ο Ντελιάν Πέεφσκι συζήτησε το συγκεκριμένο σενάριο με τον γενικό Εισαγγελέα, Σωτήρ Τσάτσαροφ, στις 14 Ιουνίου. Ο τελευταίος χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς παράλογους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση