GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε λιβανικά νοσοκομεία...

Τουλάχιστον 87 Σύροι που τραυματίστηκαν στις μάχες και τους βομβαρδισμούς στην Κουσέιρ, περιοχή που έπεσε την εβδομάδα αυτή στα χέρι...


Τουλάχιστον 87 Σύροι που τραυματίστηκαν στις μάχες και τους βομβαρδισμούς στην Κουσέιρ, περιοχή που έπεσε την εβδομάδα αυτή στα χέρια του συριακού καθεστώτος, μεταφέρθηκαν σε λιβανικά νοσοκομεία τις τελευταίες δύο ημέρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

«Ογδόντα επτά Σύροι τραυματίες μεταφέρθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου από την Παρασκευή το απόγευμα έως σήμερα (Κυριακή) το πρωί σε νοσοκομεία της Μπεκάα (ανατολικά) και του βορείου Λιβάνου», δήλωσε ο Ζορζ Κετανέ διευθυντής των επιχειρήσεων του Οργανισμού.

«Αυτή η επιχείρηση γίνεται με συνοδεία του λιβανικού στρατού και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ)», πρόσθεσε.

Πολλές δεκάδες τραυματίες αντάρτες και άμαχοι έφτασαν στο Λίβανο μετά την πτώση αυτήν την εβδομάδα της πόλης Κουσέιρ, πρώην προπύργιο των ανταρτών, στα χέρια του καθεστώτος και της λιβανικής Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μεγάλο μέρος από αυτούς είχε φτάσει στην Ααρσάλ, πόλη κατοικούμενη κυρίως από σουνίτες στον ανατολικό Λίβανο που υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση, πριν μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Μπεκάα.

Άλλοι μετέβησαν στη λιβανική κωμόπολη Αλ Κασρ, στα βόρειο-ανατολικά. Σήμερα το πρωί, 32 Σύροι τραυματίες μεταφέρθηκαν στη Μινιέ, μια πόλη στο βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με ένα αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν τραυματισμένοι κυρίως στα πόδια.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Ααρσάλ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, περιέγραψαν χθές Σάββατο την πολύ μεγάλη κόπωση των προσφύγων που έφθασαν σε αυτή την περιοχή.

«Έφτασαν εξαντλημένοι, δεν έχουν τίποτα, μερικοί ήρθαν με τα πόδια», δήλωσε ο Αχμαντ Χοτζέιρι, αναπληρωτής επικεφαλής του δήμου της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας πολίτης του διηγήθηκε ότι «έκανε τέσσερις ημέρες για να φτάσει στην Ααρσαλ. Ήταν σε κατάσταση πλήρους σοκ. Προσπαθούσε να απομακρύνει από την πόλη τη σύζυγό του και δύο τους παιδιά, όταν έπεσε μια οβίδα και τότε έχασε όλη του την οικογένειά».

Κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι έτρωγαν «φύλλα για να επιβιώσουν στο δρόμο», πρόσθεσε τέλος ο Χοτζέιρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση