GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το βασιλικό βρέφος

Αγόρι ή κορίτσι; Σήμερα, αύριο ή την άλλη εβδομάδα; Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας περιμένει με αγωνία τη γέννηση του παιδιού τ...


Αγόρι ή κορίτσι; Σήμερα, αύριο ή την άλλη εβδομάδα; Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας περιμένει με αγωνία τη γέννηση του παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κέιτ.
Ο πλανήτης έχει στραμμένα τα βλέμματα στο νοσοκομείο St Mary's, στο Λονδίνο. Το νέο μέλος της μοναρχίας των Windsor αναμένεται να έρθει στον κόσμο με βασιλικές τιμές και οι εορτασμοί ετοιμάζονται.

Με αφορμή την επικείμενη γέννηση του βασιλικού βρέφους, ας δούμε μερικά διασκεδαστικά γεγονότα γύρω από το συμβάν.

1. Το φύλο του μωρού θα είναι έκπληξη

Όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να μην μαθαίνουν το φύλο του παιδιού πριν τη γέννησή του και το ίδιο επέλεξαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Είναι πιθανό, γνωρίζοντας τη δημοσιότητα που θα είχε όλη η διαδικασία της εγκυμοσύνης, να σκέφτηκαν ότι είναι ευκολότερο να παραμείνει μυστικό το φύλο του μωρού, αν ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν. Πάντως, ο πρίγκιπας ελπίζει το μωρό να είναι κορίτσι, ενώ η Κέιτ αποκάλυψε ότι προτιμά γιο.

2. Το μωρό θα γεννηθεί στο ίδιο νοσοκομείο με τον πατέρα του

Τόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όσο και ο πρίγκιπας Χάρι γεννήθηκαν στο νοσοκομείο St Mary's στο Πάντιγκτον, του δυτικού Λονδίνου. Η πριγκίπισσα Κέιτ θα γεννήσει το πρώτο της παιδί στο ίδιο νοσοκομείο, στην ιδιωτική πτέρυγα Lingo. Η ιατρική ομάδα που θα επιβλέπει τη διαδικασία της γέννας θα έχει επικεφαλής τον Δρ Μάρκους Σέτσελ, πρώην γυναικολόγο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος θα έχει τη βοήθεια του Δρ Άλαν Φάρδινγκ, νυν γυναικολόγου της βασίλισσας.

3. Ο Ουίλιαμ θα πάρει πατρική άδεια και θα βρίσκεται στο χειρουργείο την ώρα του τοκετού

Το υπουργείο Άμυνας επιτρέπει την παροχή μόνο δύο εβδομάδων πατρικής άδειας και δεν θα κάνει εξαίρεση για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι στην υπηρεσία της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως έγινε γνωστό, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του την ώρα του τοκετού. Η Κέιτ Μίντλετον, από την άλλη, θα κάνει ένα αρκετά μεγαλύτερο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

4. Η γέννηση του διαδόχου θα δώσει ώθηση στην βρετανική οικονομία

Η ποσότητα των προϊόντων που προωθούνται στο εμπόριο, προς τιμήν του βασιλικού βρέφους, είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Η γέννηση του παιδιού αναμένεται να φέρει, στη βρετανική οικονομία, συνολικό τζίρο κοντά στα 310 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο για εορταστικές συγκεντρώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να πωληθεί αλκοόλ αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ και φαγητά αξίας 30 εκατομμυρίων.

5. Μόλις η γέννα ξεκινήσει, το παλάτι θα διακόψει τη ροή πληροφοριών

Μια ανακοίνωση θα εκδοθεί μόλις η Κέιτ Μίντλετον μπει στο χειρουργείο για να φέρει το παιδί της στον κόσμο, αλλά το κοινό δεν θα λάβει άλλες πληροφορίες, μέχρι η βασιλική οικογένεια να ειδοποιηθεί για τη γέννα, σύμφωνα με το BBC. Στη συνέχεια, ένας παραδοσιακός πάπυρος θα αναρτηθεί στις πύλες των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ανακοινώνοντας τη γέννηση. Σημαίες, καμπάνες και 41 τουφεκιές θα καλωσορίσουν το βασιλικό βρέφος. Πάντως, για πρώτη φορά, η ανακοίνωση της γέννησης θα γίνει και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6. Εταιρείες στοιχημάτων δέχονται πονταρίσματα γύρω από τη γέννηση

Οι Άγγλοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους στα στοιχήματα, οπότε ένα τόσο ιστορικό γεγονός δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον “κανόνα”. Εταιρείες δέχονται στοιχήματα για το πιθανό όνομα του μωρού – φαίνεται ότι ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού είναι τα ονόματα Αλεξάνδρα, Μαρία και Ελέανορ – αλλά και για το χρώμα των μαλλιών του. Για παράδειγμα, το κόκκινο χρώμα, που έχουν τα μαλλιά του πρίγκιπα Χάρι, έχει απόδοση 9 προς 4. Άλλοι, πιο τολμηροί, ποντάρουν σε απίθανα ενδεχόμενα όπως την πιθανότητα το βασιλικό μωρό να συμμετάσχει, μελλοντικά, στο The X Factor!

7. Η έλευση του μωρού άλλαξε αιώνες ιστορικών παραδόσεων γύρω από τη διαδοχή

Το παιδί του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ θα είναι διάδοχος του θρόνου (τρίτος στη σειρά πίσω από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ) ανεξάρτητα από το φύλο του. Τον περασμένο Απρίλιο, η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε νόμο που τερμάτισε την μακρά παράδοση που έδινε υπεροχή, στην “κούρσα” της διαδοχής, στους αρσενικούς απογόνους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

8. Αναμένεται πανικός στα social media όταν ανακοινωθεί η γέννηση

Όταν ανακοινώθηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι έγκυος, τον περασμένο Δεκέμβριο, δημιουργήθηκε πανικός στο twitter. Το hashtag #royalbaby (στα ελληνικά, βασιλικό βρέφος) έγινε top trend σε ολόκληρο τον κόσμο και τελικά, ανέβηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο αναδημοσιευμένα tweets όλων των εποχών. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, μπορεί κανείς να υποθέσει τον διαδικτυακό ντόρο που θα γίνει σε λίγες ώρες.

9. Έχει ήδη γραφτεί νανούρισμα για το παιδί του πριγκιπικού ζεύγους

Ο συνθέτης Paul Mealor, ο οποίος είχε γράψει και ένα μουσικό κομμάτι για τον βασιλικό γάμο το 2011, ετοίμασε ένα νανούρισμα για το παιδί του Δούκα και της Δούκισσας, με τίτλο Sleep On. Το νανούρισμα τραγούδησε η Hayley Westenra και συμπεριλήφθηκε στο νέο άλμπουμ του Mealor. Ο συνθέτης δήλωσε σχετικά ότι “φάνηκε φυσικό να σηματοδοτηθεί το επόμενο στάδιο του ταξιδιού του βασιλικού ζεύγους” και για αυτό προχώρησε με τη σύνθεση.

10. Άλλες πληροφορίες για το βασιλικό βρέφος

Το νεογέννητο θα είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, ανάλογα με το φύλο και θα προσφωνείται με τον τίτλο της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας. Θα είναι το τρίτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η τελευταία φορά που ένας μονάρχης ήταν ακόμα στο θρόνο όταν γεννήθηκε δισέγγονό του με δικαίωμα άμεσης διαδοχής, ήταν πριν 120 χρόνια, όταν γεννήθηκε ο Έντουαρντ ο 8ος, δισέγγονος της βασίλισσας Βικτωρίας. Αν το βασιλικό βρέφος ζήσει τουλάχιστον μέχρι τα 87 του χρόνια, θα γίνει ο πρώτος μονάρχης του 22ου αιώνα.

news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση