GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 50 εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας σε διαθεσιμότητα

Το ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ κι ΕΠΑΣ και την απόλυ...


Το ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ κι ΕΠΑΣ και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών, εξετάζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε συνεργασία με άλλες...

ΕΛΜΕ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα μεσημέρι αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που απορρέουν από αυτή την απόφαση του Υπουργείου. Μάλιστα η ΕΛΜΕ προσανατολίζεται και σε άλλες μορφές αγώνα όπως συμβολικές καταλήψεις σχολείων και δημόσιων κτιρίων, συλλαλητήρια, καθώς και παρέμβαση σε Βουλευτές του Νομού.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε ότι στο Νομό Μαγνησίας θίγονται από αυτή την απόφαση περίπου 50 – 60 εκπαιδευτικοί οι οποίοι από 23 Ιουλίου θα βρεθούν στο δρόμο. Όπως ανέφερε «Σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής δεν χωράει ούτε συζήτηση, ούτε διαπραγμάτευση, μόνο αγώνας για ανατροπή. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, καμία απόλυση δε θα γίνει αποδεκτή, κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των καθηγητών που θίγονται από αυτή την απόφαση στη Μαγνησία κ. Αγάπη Κουτσοκώστα, τόνισε ότι με ένα Non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι και ιδιαίτερα παραγωγικοί τομείς στα ΕΠΑΛ κι ΕΠΑΣ. Μάλιστα ανέφερε ότι στη Μαγνησία μετά την κατάργηση αυτών των ειδικοτήτων στην ουσία καταργούνται πέντε σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, το ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Αλμυρού, η ΕΠΑΣ Ν. Ιωνίας και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Όπως δήλωσε «Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβριο το σχολείο τους δε θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Το Υπουργείο Παιδείας αντί να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση την καταστρέφει. Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας την ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και νέους ανθρώπους και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους».

Επιπλέον διευκρίνισε ότι όσοι βρίσκονται στη Β’ Λυκείου και ήδη έχουν επιλέξει μία από τις ειδικότητες που καταργούνται δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γ. Χαρμάνης, τόνισε ότι πρέπει οι εκπαιδευτικοί να απαντήσουν με ταξικό κι ενωτικό αγώνα, ενώ το μέλος της ΕΛΜΕ κ. Κ. Λαγός, χαρακτήρισε «πολιτική μαφίας» όλο αυτό το σκηνικό, επισημαίνοντας ότι με όλες αυτές τις εξελίξεις το 40% των εκπαιδευτικών θα βρεθεί εκτός σχολείων. «Δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια παιδία παρά μόνο η εξυπηρέτηση των συμβολαίων θανάτων που υπογράφων» τονισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους κόσμο σε πολιτικό αγώνα.

Η Γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Βάνα Ζωιτοπούλου, έκανε λόγο για επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας από πλευράς κυβέρνησης και τρόικας επισημαίνοντας ότι εκτός των 46 ειδικοτήτων που καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί β’ ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα των Ιταλικών και Ισπανικών. Το μέλος της ΕΛΜΕ κ. Γ. Χαλκιαδόπουλος κατήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και την μνημονιακή του πολιτική, ενώ η κ. Διαλεχτη Τσιτούμη δήλωσε ότι «προχωράμε σε κοινωνικό κανιβαλισμό της δημόσιας εκπαίδευσης». Παράλληλα επεσήμανε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν για τις δράσεις (συλλαλητήρια, καταλήψεις κλπ) ήταν κι αυτή για ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία.
almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση