GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει ο Αδ. Γεωργιάδης για την κινητικότητα στο χώρο της υγείας...

Περισσότερα από 1.200 στελέχη στον κλάδο της υγείας πρόκειται να ενταχθούν στην κινητικότητα τις επόμενες ημέρες και ως τα τέλη Σεπτεμβρί...

Περισσότερα από 1.200 στελέχη στον κλάδο της υγείας πρόκειται να ενταχθούν στην κινητικότητα τις επόμενες ημέρες και ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις καλύπτοντας κενά. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της κινητικότητας, την οποία χαρακτήρισε ως πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος υγείας, ενώ για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως καμία απόλυση.
«Η κινητικότητα στον χώρο της Υγείας δεν αποτελεί απλά προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση αλλά πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια για αναβάθμιση και εξορθολογισμό του συστήματος υγείας. Στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενταχθούν στην κινητικότητα περισσότερα από 1.200 στελέχη της υγείας, εξαιρουμένων των ιατρών, που το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν απορροφηθεί εκεί όπου έχουμε ελλείψεις προσωπικού. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και μια απόλυση. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τη μικροπολιτική και ας μιλήσουμε για πολιτική. Και πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», είπε ο Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς σχετικά με τη μετάταξη των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, σημείωσε: «Ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, πολλοί από τους οποίους -υπολογίζουμε πάνω από το 60%- μπορούν να ενισχύσουν τις δομές υγείας. Επομένως, η κινητικότητα δεν είναι, σώνει και καλά, ένα ‘αναγκαίο κακό’. Μπορούμε να την εκλάβουμε ακόμη και ως ευκαιρία. Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε, χωρίς ακόμη να μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς τον χρόνο απορρόφησής τους καθώς προέρχονται από άλλο υπουργείο. Ωστόσο, στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους».
Σε άλλο σημείο, ο υπουργός ανέφερε ότι περισσότερα από έξι νοσοκομεία της Αττικής πρόκειται να μετατραπούν είτε σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου είτε σε δομές για χρόνιες παθήσεις, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Σισμανόγλειο ή το Αττικόν, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις κλίνες και τη δυναμική τους. Παράλληλα, ενισχύουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα, όπως άλλωστε έχει γίνει και έχει αποδώσει εδώ και είκοσι χρόνια σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, για να εκτονώσουμε την πίεση προς τα κεντρικά νοσοκομεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση