GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχισε από νωρίς και φέτος τις διακοπές ο ΓΑΠ. Πώς περνάει στη Σέριφο...

Από πολύ νωρίς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, άρχισε φέτος τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ...

Από πολύ νωρίς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, άρχισε φέτος τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρει το "Έθνος".
Οι διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου ξακίνησαν από τα μέσα Ιουνίου στη Σέριφο και μετά ένα μικρό διάλειμμα επέστρεψε στο νησί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Εκεί φιλοξενείται μαζί με τη σύζυγό του Αντα στο πολυτελέστατο και εξαιρετικής ομορφιάς σπίτι του αρχιτέκτονα Γιώργου Ζαφειρίου και του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη στην ακτή Λια. Πρόκειται για μια όμορφη απομονωμένη παραλία πριν από τον Άγιο Σώστη στα ανατολικά του νησιού.
Ο χωματόδρομος που οδηγεί εκεί σταματάει σε ένα σημείο. Εκεί υπάρχει μια πόρτα που ουσιαστικά "μπλοκάρει" τη διέλευση οχημάτων, καθώς και μια ταμπέλα που ενημερώνει ότι πρόκειται για ιδιωτική περιοχή.
Έτσι ο Γ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του και τους φίλους τους περνούν τις ώρες τους απομονωμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν το... βάζουν κάτω και συνεχίζουν -αναγκαστικά- πεζή μέσα από την ιδιωτική περιοχή για να φτάσουν στην πανέμορφη παραλία.
Ο Γ. Παπανδρέου και η Άντα έφτασαν αρχικά στη Σέριφο από τον Πειραιά με ταχύπλοο της γραμμής, το Σάββατο 15 Ιουνίου. Την επομένη μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τους οικοδεσπότες του γιόρτασε τα 61α γενέθλιά του. Ύστερα από μία εβδομάδα παραμονής επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα, ωστόσο επανήλθε στη Σέριφο.
Ο Γ. Παπανδρέου αισθάνεται οικεία με τους κατοίκους της Σερίφου, αφού οι επισκέψεις του στο νησί είναι πολύ συχνές, ενώ παλιότερα εκτός από το σπίτι του Γ. Ζαφειρίου φιλοξενούνταν και σε εκείνο του πρώην υπουργού και στενού του συνεργάτη Γ. Παπακωσταντίνου, το οποίο όμως βρίσκεται στην άλλη μεριά του νησιού, σε σχέση με την ακτή Λια.
Το στέκι
Ο Γ. Παπανδρέου, όπως το συνηθίζει, περνάει πολλές ώρες στη θάλασσα, ενώ μαζί με την Άντα και -τις περισσότερες φορές- συντροφιά με τους Γ. Ζαφειρίου και Μ. Παντελιδάκη γευματίζουν ή δειπνούν στο "Ουζερί της Καλής" στο κοσμοπολίτικο Λιβάδι. Φέτος το ζεύγος Παπανδρέου δεν πήγε ακόμη στην ψαροταβέρνα του Νικούλια που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο στα βόρεια, αγαπημένο επίσης στέκι του Γ. Παπακωσταντίνου. "Μας τηλεφώνησαν και ήθελε να έρθει ο Γ. Παπανδρέου, αλλά εκείνη την ημέρα δεν είχαμε τα φρέσκα ψάρια που μας ζήτησαν", λένε στο "Έθνος της Κυριακής".
Πάντως, όλο αυτό το διάστημα της παραμονής του Γ. Παπανδρέου στη Σέριφο δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό.
Τα τρία μέλη της προσωπικής του φρουράς επιλέγουν να τον συνοδεύουν διακριτικά από σχετική απόσταση, ενώ ο Γ. Παπανδρέου δεν αποφεύγει να συνομιλήσει, ακόμη και να φωτογραφηθεί, με όσους του το ζητήσουν.
Πηγή: Έθνος

3 σχόλια

  1. ΜΟΥ ΤΟΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.. ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

    Δεν παραδίνομαι, είπα!
    Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
    Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
    Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
    Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
    Έστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
    Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.
    Ξόδεψα.το παραδέχομαι.
    Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
    Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ'την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
    After save. Κολόνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.
    Ξόδεψα...το παραδέχομαι.
    Κέρασα αγιορείτικο κρασί στην Ειρήνη.
    Κοιμήθηκα μαζί της σε ακριβό ξενοδοχείο.
    Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
    Να γλεντήσουμε. Να αγαπηθούμε.
    Ξόδεψα.το παραδέχομαι.
    Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.
    ΕΣΕΝΑ, ρε αρχ@@ι, τι σε νοιάζει ;
    Γιατί μου λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;
    Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;
    ΞΕΡΩ, γιατί
    .Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
    Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσσώ.
    Νάμαι δούλος σου. Σκυλί σου.
    Νάμαι ένα τίποτα.
    Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
    Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.
    Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
    Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.
    Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
    Στο κλιν και στο πράσινο σαπούνι.
    Να κόβω βεντούζες, αντί νάχω γιατρό.
    Νάμαι στον ποδαρόδρομο, αντί νάχω συγκοινωνίες.
    Να τρώω ρεβύθια και ρέγγα.
    Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
    Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
    Με θέλεις στο συσσίτιο.
    Να χορταίνω με δυστυχίες.
    Τις δικές μου και των άλλων.
    ΟΧΙ καθάρματα. ΟΧΙ κλεφταράδες. ΟΧΙ πουλημένοι.
    ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.
    Μπορεί να με ξεπαστρέψετε.
    Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε.
    Θάμαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
    Μόνος και με άλλους.
    Και Νεκρός θάμαι Εχθρός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!!!

    Βρε που να σας πάρει και να σας σηκώσει από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά τι είναι αυτά που έχετε νομοθετήσει με το κέρδος επί του φαρμάκου ?
    Από πού και ως που σε ένα εμπόρευμα γιατί και το φάρμακο είναι εμπόρευμα οι φαρμακοποιοί έχουν κέρδος με την μεγάλη βούλα τους κράτους επί του φαρμάκου 25 και παραπάνω τοις εκατό?
    Ο πρώην υπουργός υγείας Λοβέρδος από του βήματος της βουλής είχε δηλώσει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και την άλλη μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών από τηλεοράσεως έξω από το φαρμακείο του δήλωνε αγανακτισμένος ότι ο υπουργός ψεύδεται και ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 26/100 επί του φαρμάκου, και έστω ότι η αλήθεια είναι στην μέση.
    ( Βέβαια μετά από μεγάλο παρασκηνιακό αγώνα όπου βγήκαν νικητές οι φαρμακοποιοί, αλλά οι πολιτικοί μας, ΕΣΕΙΣ, το παρουσιάσατε σαν μεγάλο επίτευγμα σας υπέρ του λαού, τα ακριβά φάρμακα για καρκίνο και λοιπά έφυγαν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων από όπου τα προμηθευόντουσαν οι ασθενείς με μηδενικό κέρδος για το νοσοκομείο και τα πήραν τα ελεύθερα φαρμακεία, και όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι τους ΔΗΜΟΣΙΑ τα αποδέχτηκαν θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και ΑΥΤΟΙ υπέρ του λαού, έχοντας το μισό κέρδος ως ποσοστό επί της αξίας του συγκεκριμένου φαρμάκου από ότι σε άλλα φάρμακα, βέβαια δεν μας είπατε εσείς οι πολιτικοί αλλά ούτε και οι φαρμακοποιοί ότι όταν ένα φαρμακείο πουλήσει ένα από αυτά τα φάρμακα θα έχει περισσότερο κέρδος από όταν θα πουλήσει μια σαρανταριά αντιβιοτικά και DEPON, κατά τα άλλα θυσιάστηκαν υπέρ του λαού)
    Ποια επιχείρηση βρε νομοθέτες της συμφορά στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη πελατεία έχει νομοθετημένο κέρδος 25/100 και πάνω? Γιατί πρέπει κατά εσάς και τα συμφέροντα των φαρμακοποιών και ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ? Να υπάρχει αυτό το κέρδος? Ειδικά στο φάρμακο δεν επιτρέπετε κέρδος πάνω από 12/100 και σε όποιον αρέσει, και όποιος θέλει φαρμακείο αλλά μπουτίκ Κολωνακίου να πουλήσει το σπίτι του να το κάνει.
    Από πού κι ως που βρε νομοθέτες της συμφοράς σε ένα εμπόρευμα με τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ απαραίτητο για τον κάθε ένα που ασθενεί και που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό έχετε επιτρέψει αυτό το παράλογο κέρδος?
    Μήπως είναι αγγουράκια και σε μια βδομάδα θα έχουν σαπίσει στα τελάρα? Μήπως είναι μαρούλια και θα μαραθούν σε τρεις μέρες? Ή μήπως είναι ανομολόγητα συμφέροντα που και εσείς ή κάποιοι από εσάς τα στηρίζετε είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις?
    Από πού κι ως που σε μια χώρα που το 60/100 των νέων είναι χωρίς δουλειά, που το 26/100 των εργαζομένων είναι χωρίς δουλειά, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν λεφτά ούτε την συμμετοχή τους να πληρώσουν σε ένα φάρμακο, σε μια χώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που συνεχώς μειώνουν συντάξεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σε μια χώρα που οι αυτοκτονίες ούτε στα ψιλά των εφημερίδων δεν αναφέρονται πλέον, καθώς δεν αποτελούν είδηση άξια κατά τους εκδότες να γραφτεί, άσε την τηλεόραση που οι καναλάρχες μετρούν τον χρόνο με δευτερόλεπτα, επιτρέπετε με τους νόμους που εσείς ψηφίζετε αυτήν την λεηλασία των ολίγων εις βάρος των πολλών?
    Γιατί πρέπει κατά ΕΣΑΣ ΚΑΙ τους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ να αιμορραγούν ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλισμένοι μόνο και μόνο για να πλουτίζουν κάποιοι?
    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΡΑΚΟΣΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟ 12/100?
    Ο ΕΟΠΠΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 04:59:00 ρωτάς γιατί . Γι αυτό http://youtu.be/iYPj5GcEqm0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση