GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ;

Από τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη . Οι φήμες των τελευταίων μηνών, εν τέλει, βγήκαν αληθινές κι ο Κάρλος Αντσελότι αποτελεί κι επίσημα το...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Οι φήμες των τελευταίων μηνών, εν τέλει, βγήκαν αληθινές κι ο Κάρλος Αντσελότι αποτελεί κι επίσημα το νέο τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Η μετακίνησή του από την Παρί στους «μερένχες» αποτελεί σημαντικό επίτευγμα τόσο για τους Μαδριλένους, όσο και για τον ίδιο.
Το φορτίο που επωμίζεται ο Ιταλός είναι μεγάλο. Ακόμα πιο μεγάλες είναι βεβαία οι φιλοδοξίες της διοίκησης, αλλά και των οπαδών της ομάδας. Ο στόχος ολόκληρου του συλλόγου είναι κοινός και αμετάκλητος: Champions League. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η «βασίλισσα» έχει χορτάσει από πρωταθλήματα και εγχώριους τίτλους. Έχει ξεπεράσει το «κόμπλεξ» της απομυθοποίησης της Μπαρτσελόνα. Αυτό που ζητάει απεγνωσμένα εδώ και 11 χρόνια είναι το δέκατο «αστέρι». Αυτό ήταν άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα του Μουρίνιο. Κι από τη στιγμή που δεν πέτυχε τον πολυπόθητο στόχο, αποχώρησε.
Συνεπώς, εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι ο Αντσελότι ξεκινάει με το μειονέκτημα της πίεσης. Αυτή η πίεση μπορεί να μην εξωτερικεύεται από τα επίσημα «χείλη» των διοικούντων, αλλά σίγουρα θα βρίσκεται στο μυαλό του Ιταλού. Το θέμα είναι πως θα την διαχειριστεί.
Από κει και πέρα, ο 54χρονος κόουτς έχει όλα τα φόντα για να πετύχει το στόχο του, αρκεί να λάβει πίστωση χρόνου. Δεν είναι καθόλου εύκολο να καταβαραθρώσεις μια σούπερ διαστημική ομάδα, όπως η Μπάγερν. Αυτό απαιτεί δουλειά πολλών μηνών.
Όπως και να ‘χει, η «ιστορία» του Αντσελότι μιλάει από μόνη της. Ο Ιταλός έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι χρόνια τώρα. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε νούμερα και αριθμούς. Άποψή μου είναι πως ο 54χρονος τεχνικός ήταν αυτός που στιγμάτισε και άλλαξε τη δομή του σύγχρονου Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, 24-4-07: η Μάντσεστερ υποδέχεται την Μίλαν, με τον Αντσελότι στον πάγκο, για τον πρώτο ημιτελικό. Ο Ιταλός παρατάσσει τριάδα στα χαφ και μπροστά τους τον Κακά σε ελεύθερο ρόλο. Ο Βραζιλιάνος οργιάζει και η Μίλαν, παρότι χάνει με 3-2, κλέβει τις εντυπώσεις. Το συγκεκριμένο ματς ήταν η απαρχή για την εφαρμογή του 4-3-3 κι όλων των παραλλαγών του. Μετά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ, ο Σερ Άλεξ αρχίζει να βασίζει την τακτική του στην δύναμη του κέντρου και αλλάζει την ποδοσφαιρική του λογική. Με πολύ απλά λόγια, ο Κάρλος Αντσελότι είχε εξελίξει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Ακόμα και σήμερα, ο έμπειρος τεχνικός συνεχίζει να ακολουθεί τους «νόμους», που επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Φέτος, η Παρί παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα στο Champions League παίζοντας έξυπνα και χωρίς αφέλεια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το παιχνίδι της στο Καμπ Νου απέναντι στη Μπαρτσελόνα; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Παστόρε να παίζει όλη την αριστερή πλευρά σαν δεύτερος μπακ ή τον Μόουρα να ελέγχει ολόκληρη την δεξιά πτέρυγα; Όπως καταλαβαίνετε, οι συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις ήταν τρικ του Αντσελότι.
Δεν είμαι μάγος για να προβλέψω, αν ο Ιταλός θα δώσει στη Ρεάλ το 10ο Champions League της ιστορίας της. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι χρειάζεται χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση