GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα άρματα βγήκαν στους δρόμους. Δείτε εικόνες...

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μόρσι, με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας να έχει δηλώσει ότι τόσο στον Μόρσι όσο και σε α...

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μόρσι, με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας να έχει δηλώσει ότι τόσο στον Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχη της ισλαμιστικής παράταξης απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα και τα τανκ όπως μεταδίδεται να έχουν φτάσει στην πλατεία Ταχρίρ.

Όπως μετέδωσε ο Patrick Kingsley, o Αιγύπτιος πρόεδρος Μόρσι παραμένει στο γραφείο του", όπου έχει πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
"Τίποτα δεν συμβεί ακόμα" ανέφερε στον Patrick Kingsley σύμβουλος του Αιγύπτιου προέδρου, τονίζοντας πως δεν έχει εισβάλλει στο προεδρικό μέγαρο ο στρατός.

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως ο αιγυπτιακός στρατός δεν επιτίθεται στους υποστηρικτές του Μόρσι στο Κάιρο, αλλά ότι φροντίζει για την ασφάλεια της περιοχής.
Πολλά είναι τα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την πλατεία Ταχρίρ, με τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί να κυματίζουν σημαίες βλέποντας τα ελικόπτερα του στρατού να πετούν από πάνω τους.



"Είμαστε εδώ για ασφάλεια. Ακούστε!" λένε αξιωματούχοι στους ισλαμιστές. Η παρουσία του στρατού στην πρωτεύουσα, όπως όμως αναφέρει η Guardian στο live blog της, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί.
Η παρουσία των τεθωρακισμένων οχημάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται παντού όπως μεταδίδει ο Jeremy Bowen του BBC που τονίζει ότι επικρατεί ένταση στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.
Ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Μόρσι ανήρτησε νέο μήνυμα στο Facebook το οποίο ξεκινά ως εξής: "έχω πλήρη επίγνωση ότι αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες γραμμές που έχω τη δυνατότητα να δημοσιεύσω".
"Για το καλό της Αιγύπτου και για την ιστορική ακρίβεια, ας ονομάσουμε αυτό που συμβαίνει με το πραγματικό όνομα: Στρατιωτικό πραξικόπημα".
Λίγο αφού έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο στρατός στον Μόρσι, η προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook.
"Δεν μπορώ να αποδεχτώ ως πρόεδρος τη βία (του στρατού;) από τη μία πλευρά στην άλλη", αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση.
Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Μόρσι επανέλαβε απλώς την προσφορά του για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης συνασπισμού.
Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας στον Αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι να παραιτηθεί.
Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χέιγκελ συνομίλησε την Τρίτη με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και οι δύο άνδρες είχαν επίσης μια συνομιλία την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησής τους.
Ερωτηθείς γιατί το Πεντάγωνο είχε προηγουμένως αποφύγει να αποκαλύψει ότι έγιναν οι συνομιλίες αυτές, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζορτζ Λιτλ είπε στους δημοσιογράφους: "Νομίζω πως μπορείτε να αντιληφθείτε τη λεπτή φύση αυτής της κατάστασης και αυτή είναι η ουσία".
"Λάβαμε μια απόφαση να αναγνωρίσουμε ότι έγινε αυτή η τηλεφωνική συνδιάλεξη και εκεί βρισκόμαστε", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση