GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χουντής: «Το ευρώ είναι σαν την Μπαρτσελόνα, κάτι περισσότερο από νόμισμα»

Την άποψη ότι η Ελλάδα υπήρξε «πειραματόζωο» για να μπορέσουν να περάσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκεκριμένες πολιτικές και πως τα...


Την άποψη ότι η Ελλάδα υπήρξε «πειραματόζωο» για να μπορέσουν να περάσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκεκριμένες πολιτικές και πως
τα μνημόνια ήταν προγράμματα σωτηρίας των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας την Πέμπτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος χρησιμοποίησε μια ποδοσφαιρική και αρκούντως σιβυλλική έκφραση για να απαντήσει στο ερώτημα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ευρώ.

Αναφερόμενος στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ευρώ και στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της χώρας στην ευρωζώνη, ο Νίκος Χουντής, ο οποίος εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή με την Αριστερή Πλατφόρμα απάντησε: «Καταλαβαίνω ότι όταν βρίσκεσαι στα πρόθυρα της κυβέρνησης πρέπει να δείξεις ότι δεν είσαι αυτός που θα κάνεις μια κίνηση που ενδεχομένως δρομολογήσει κάποιες εξελίξεις. Αλλά το κύριο δεν είναι το νόμισμα. Το ευρώ είναι σαν τη Μπαρτσελόνα: Κάτι παραπάνω από μια ομάδα κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, καθώς συμπυκνώνει διάφορες πολιτικές. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο». Και ακολούθως ο Νίκος Χουντής εξήγησε:

«Για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός μιας μελλοντικής κυβέρνησης της Αριστεράς που θα θελήσει να έχει κοινωνικές προτεραιότητες και αναπτυξιακή πολιτική, με τον έλεγχο που έχουν καθιερώσει, θα απορρίπτεται. Και αν εσύ προχωράς, θα σου επιβάλουν κυρώσεις. Θα καθυστερούν ή δεν θα εκταμιεύουν τα κονδύλια της κοινωνικής συνοχής. Αυτό το οικοδόμημα φτιάχνεται. Επομένως πάμε σε πιο σκληρές πολιτικές στην Ευρώπη. Να μην έχουμε λοιπόν ψευδαισθήσεις, ακόμη κι αν η κ. Μέρκελ μετά τις εκλογές χαλαρώσει λίγο»

«Πιθανές οι πρόωρες εκλογές»

«Είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη να φύγει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί, για να μπορέσει να αλλάξει δρόμο η χώρα» τόνισε ο Νίκος Χουντής, οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Τα νέα σκληρά μέτρα θα προκαλέσουν νέα κοινωνική αντίδραση»

Ο Νίκος Χουντής εκτίμησε ότι ότι «με αφορμή την κρίση και πιλοτικά προγράμματα τα μνημόνια έχει θωρακιστεί η προβληματική ΟΝΕ με τέτοιο νεοφιλελεύθερο αυταρχικό κορσέ, που δεν θα επιτρέπει εναλλακτικές πολιτικές στους κόλπους της ΕΕ ότι και να ψηφίσει ο λαός της κάθε χώρας». Υποστήριξε ότι «με πειραματόζωο την Ελλάδα και τα μνημόνια, με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, γενικεύθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση πολιτικές που ήθελαν να τις περάσουν με κάτω από άλλες προϋποθέσεις. Όλα αυτά τα μνημόνια ήταν σε τελική ανάλυση ήταν προγράμματα σωτηρίας των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, σε τελική ανάλυση».

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση