GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Γλέζος: σύμβολο-συνισταμένη...

Του Θανάση Νικολαΐδη.  ΔΕΝ συνιστά συνιστώσα ο Μανώλης Γλέζος. Είναι η συνισταμένη του ελληνισμού, στη νεότερη έκφανση της ιστορίας τ...

Του Θανάση Νικολαΐδη. 

ΔΕΝ συνιστά συνιστώσα ο Μανώλης Γλέζος. Είναι η συνισταμένη του ελληνισμού, στη νεότερη έκφανση της ιστορίας του. Μίλησε γι αυτόν (η ιστορία), έχοντας συλλέξει τα στοιχεία απ’ την περιπετειώδη ζωή του.
Με ξεκίνημά εκείνη τη μαγιάτικη (1941) νύχτα των άγριων καιρών. Δεν σήκωνε παλικαριές ελλήνων ο φασισμός που ροβολούσε φορώντας τα δεσμά σε λαούς και η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε. Με μιαν ακτίνα φωτός στον ζόφο της κατοχής.
ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ τη γερμανική σημαία απ’ την Ακρόπολη ο Γλέζος με τον Σιάντα και το μήνυμα έφυγε. Πριν ακόμα οι πατριώτες πάρουν τα βουνά για τη λευτεριά και χωρίς να υποψιάζονται τις προθέσεις των Άγγλων. Ήταν το…νησί τους ο στόχος του Χίτλερ κι εμείς το πέρασμά του, αλλά ας το αφήσουμε.
ΟΙ πόλεμοι κάποτε τελειώνουν, αλλά, με το φευγιό των Γερμανών απ’ την Ελλάδα των ηρωισμών και των αθλιοτήτων, ξεκινούν διώξεις πατριωτών, αρχίζει και το κυνήγι του Γλέζου (κι ας είχαν εκτελέσει τον αδερφό του οι Ναζί). Για αντεθνική δράση(!), μιας και οι παλιοί συνεργάτες των κατακτητών άλλαξαν στολή, φρόνημα και αρχηγό. Στο στόχαστρο «εθνικοφρόνων» ο Μαν. Γλέζος και τα…ήθη της εποχής τον ήθελαν στη φυλακή, ως αριστερό. Εκλέχτηκε βουλευτής από ‘κει μέσα και η «Φωνή της Αλήθειας» άρχιζε και τέλειωνε την εκπομπή της με το «λευτεριά στον Μανώλη Γλέζο». Και με το Κράτος να προετοιμάζει την επόμενη σύλληψη, μετά την προηγούμενη αποφυλάκισή του.
ΔΥΟ φορές καταδικασμένος σε θάνατο (ακόμα και επί Καραμανλικής «χρυσής οκταετίας» (1958) για…κατασκοπία) και θα’ χε την τύχη του Μπελογιάννη, αν δεν ήταν παγκόσμια γνωστός.
ΑΥΤΟ, λοιπόν, το σύμβολο έμπλεξε με κόμματα. Ενέταξε την υπερκομματική του ιδεολογία σ’ εκείνη των οπαδών που αγωνιούν για το κόμμα και τρέχουν με λάβαρα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Και σε συνέδρια, όπου αγωνίζονται για τη σύνθεση συνιστωσών.
ΘΑ’ πρεπε να είναι ο ίδιος συνισταμένη του ελληνισμού. Πέρα από κόμματα και τσιρίδες σε μικρόφωνα. Το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα που δεν έχει σύνορα και οπαδούς. Να διαγκωνίζονται οι έλληνες για φωτογράφιση μαζί του. Σήμερα που τα εφήμερα των κομμάτων και των παρατάξεων θα γίνουν παρελθόν, αλλά δεν θα γράψουν ιστορία.
ΜΑΝΩΛΗ Γλέζο, απαγκιστρώσου από κομματικούς και οπορτουνιστές σπεκουλαδόρους. Σε φθείρουν χωρίς(;) να το υποψιάζεσαι, σε κατεβάζουν απ’ το βάθρο για τρέχουσα κομματική εκμετάλλευση σε μιαν Ελλάδα που όλο και λιγοστεύουν τα παλληκάρια. Και; «Αλίμονο στη χώρα που της χρειάζονται ήρωες» (Μπρεχτ).

3 σχόλια

  1. Ο Μανώλης Γκλέζος.
    Η συνισταμένη του ελληνισμού και το ....αντιφασιστικό σύμβολο.
    Τόσο ...αντιφασιστικό που προσκήνυσε με θρησκευτική ευλάβεια την σωρό του φασίστα αιμοσταγούς δικτάτορα Εμβέρ Χότζα.
    Τόσο ....αντιφασίστας ο Μανώλης.
    Τα φούμαρα που τσαμπουνάτε σύντροφοι δεν πιάνουν πλέον,ο κοσμάκης την "ανθίστηκε" μαζί σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάχνομε μια {ΣΈΧΤΑ ΤΆΧΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΏΝ} μήπως την βρήκατε εκεί στην αντίτρομοκρατική;..ΠΟΥ να την βρείτε εεε;; δεν σκότωσαν τον Πρετεντέρη Τον ΓΚΙΟΛΙΑ σκότωσαν...

    Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010..

    "Σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο..."

    Διάβασα πριν λίγο ένα νούμερο (751.000) υπαλλήλων που εργάζονται, ή απασχολούνται κατ’ άλλους, στο δημόσιο...{ΤΟ 2010 ΑΥΤΆ ΕΕΕ}

    Για μια πιο αντικειμενική άποψη θέλω να πω πως κατά τι, το νούμερο είναι πλασματικό και όσων αφορά στη σχέση εργασίας αλλά και κάποιων που «αποζημιώνονται» όπως κάποια διοικητικά συμβούλια κλπ..


    Είμαι υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ( νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου) το οποίο έχει δικό του προϋπολογισμό και δεν λαμβάνει απ’ ευθείας πόρους από το δημόσιο, όπως το εννοούν οι περισσότεροι, οι πόροι είναι από μέλη που είναι εγγεγραμμένα στον φορέα ( αναγκαστικά από τον νόμο) άρα καλώς εμπίπτουμε στις γενικές διατάξεις ( μισθολογίου, απογραφής κπλ).

    Με αυτό το σκεπτικό θεωρώ σωστό το να ενταχθούμε και εμείς στο ενιαίο φορέα πληρωμών και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα σε σχέση με κάποιους που παίρνουν από την πίσω πόρτα άλλα «συμπληρώματα» υπό μορφήν επιδομάτων κλπ, ασχέτως αν θεωρώ ότι το ποσό μισθοδοσίας μου είναι μικρό (1050 ευρώ, με 24 έτη υπηρεσίας) .

    Κατανοώ τους συνανθρώπους μου στον ιδιωτικό τομέα με 700 {ΠΟΥ 700 ΕΥΡΩ ΣΉΜΕΡΑ ΠΆΝΕ ΑΥΤΆ} και πολύ λιγότερα ακόμα, δεν ανήκω σε αυτούς που λένε «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα…» και γι αυτό θέλω να καταθέσω μια πρόταση στην κυβέρνηση μέσω του troktikou (ποιού άλλου; Μήπως έχω πρόσβαση π.χ. στα κανάλια;..).

    Γιατί δεν εφαρμόζουν αυτό το μέτρο και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους;

    Να γίνω πιο σαφής μη θεωρηθώ αφελής, δεν εννοώ απογραφή , αλλά πληρωμή μέσω τραπεζών, εκεί θα δούμε για ποια συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνώντες.

    Οι καταστάσεις γράφουν π.χ. 980 ευρώ και στην πραγματικότητα παίρνουν 600 ευρώ οι άνθρωποι.


    Ε; πως σας φαίνεται αυτή η ιδέα; (σιγά που δεν την έχουνε σκεφτεί και οι αρμόδιοι….)."

    ΑΥΤΆ ΤΟ 2010...ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΈΛΑΤΕ ΛΥΣΗΣ.. ΚΑΙ ΚΆΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΎΤΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ..

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΆΠΛΑ, ΣΎΣΤΗΜΑ SEPA να περνάνε τα ΠΆΝΤΑ ΑΠΌ ΕΚΕΊ από την αγορά μιας τσίχλας μέχρι την αγορά ενός πύραυλο ...

    ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΆΝΕΤΕ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ, ΤΟ ΠΌΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ Φ.Π.Α ΑΠΟΔΊΔΕΤΕ ΑΥΤΌΜΑΤΑ ...

    ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΈΝΕ ΑΥΤΆ ΌΛΟΙ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΟΙ {ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΆΧΑ ΜΟΥ}

    ΓΙΑΤΊ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΆ,ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ;

    ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΉΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ SEPA, ΣΕ 20 ΗΜΕΡΟΥΛΕΣ....

    ΤΟ ΤΟΛΜΆΤΕ; ΆΝΤΕ ΝΤΕ!! ΝΑ ΣΏΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.....ΔΕΝ ΚΟΣΤΊΖΕΙ ΟΎΤΕ 1.000.000 ΕΥΡΏ .. ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΤΈ ΟΎΤΕ ΕΥΡΏ ΜΑΎΡΟ Η ΆΣΠΡΟ.

    Η ΑΠΟ ΒΑΝΓΚ ΣΕ ΒΑΝΓΚ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΕ ΣΩΣΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ..κ.Γλέζο μη σας εκθέτουν άλλο οι νεοαριστεροι τησ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε ποιες συνιστώσες και κολοκύθια τούμπανο.Ας μην ήταν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που πήραν ότι μπόρεσαν από το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα και μετακόμισαν στους νεόπλουτους του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπατε τι Γλεζοι θα καμάρωναν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση