GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απολύσεις ή εκτροχιασμός, το δίλημμα κατά Χατζηδάκη

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις απολύσεις στο δημόσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε: «Πρέπει να διαλέξεις α...

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις απολύσεις στο δημόσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε: «Πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο...
χειρότερο. Να χάσουν τη δουλεία τους πολίτες ή να εκτροχιαστεί συνολικά η χώρα».

«Το 2013 είναι η τελευταία δύσκολη χρόνια, μια χρονιά καμπής, η τελευταία που τα εισοδήματά μας θα πάνε παρακάτω, από το 2014 θα υπάρξει άλλη πορεία η χώρα μπορεί να τα καταφέρει», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

«Καταλαβαίνω τον κόσμο στο δημόσιο όταν κάποιος κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι η χώρα θα αποφασίσει να αυτοκτονήσει και να τινάξει στον αέρα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα» δήλωσε συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, η χώρα έχει κάνει τα 3/4 της πορεία της».

«Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει η κατάσταση θα ήταν ακόμη δυσκολότερη, βάζουμε τις βάσεις για να βρει η οικονομία μας σημείο στήριξης. Εάν το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής προχωρήσει ομαλά, και η Ελλάδα κατορθώσει να πείσει ότι είναι αξιόπιστη, θα κάνουν οι εταίροι μας ό,τι προβλέπεται από τη συμφωνία του Eurogroup . Θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τη δουλειά μας», εξήγησε.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε: «Εγώ ήθελα να συμμετάσχουν και τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση. Όταν προσπαθείς να περάσεις ένα ποτάμι δεν μένεις στο μέσο του ποταμού γιατί κινδυνεύεις να σε παρασύρει. Να επικεντρωθούμε στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονται κάθε ημέρα, όμως η Ελλάδα κινείται με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δανεισμού, και δεν υπάρχουν παραπάνω χρήματα, αλλιώς η κυβέρνηση θα ήταν και περισσότερο «ανοιχτοχέρα».

«Όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται, τι νομίζετε έχουμε εμείς κανένα λόγο να στοχοποιούμαστε; Σε σουρεαλιστική λογική κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει πράγματα τα οποία δεν γίνονται και θα εκθέσουν τη χώρα σε κινδύνους» υποστήριξε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα στην αγορά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα στις 18 Ιουλίου θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις με το Αναπτυξιακό Ταμείο που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

attikipress.gr

1 σχόλιο

  1. ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΥΚΑΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση