GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με επιτυχία έληξαν οι εκδηλώσεις πολιτισμού Κρήτης - Κύπρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση πολιτισμού και παράδοσης μεταξύ Κύπρου και Κρήτης όπου μουσικά συγκροτήματα έπαιξαν παραδοσ...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση πολιτισμού και παράδοσης μεταξύ Κύπρου και Κρήτης όπου μουσικά συγκροτήματα έπαιξαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της σύσφιξης των παραδοσιακών, λαογραφικών, πολιτιστικών, σχέσεων μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, πραγματοποίησε μουσικές παραδοσιακές εκδηλώσεις με τον εθνικό σύλλογο «ΖΗΔΡΟΣ» της Κύπρου, στα Αγρίδια Μυλοποτάμου, την Ιεράπετρα και το Βάμο.

Το εντυπωσιακό Κυπριακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα αλλά και τα ντόπια συγκροτήματα στις συναντήσεις «πάντρεμα» παράδοσης και πολιτισμού χειροκροτήθηκαν παρατεταμένα στις τρείς εκδηλώσεις από τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους. Παράλληλα με θερμά λόγια μίλησαν για την Κρήτη, την Κύπρο και την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης οι εκπρόσωποι του Κυπριακού συγκροτήματος αλλά και οι τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνεργάστηκαν με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Περιφερειακές Ενότητες για την οργάνωση των εκδηλώσεων πολιτισμού μεταξύ Κρήτης-Κύπρου.

Το Κυπριακό συγκρότημα «ΖΗΔΡΟΣ» στην πρώτη εκδήλωση στα Αγρίδια Μυλοποτάμου υποδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Αρναουτάκης μαζί με τους εκπροσώπους του συλλόγου «Απανταχού Αγριδιανών Μυλοποτάμου», των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Ο πολιτιστικός όμιλος «ΖΗΔΡΟΣ» ιδρύθηκε το 1989 στα Πάνω Πολεμίδια, στην πόλη Λεμεσού της Κύπρου.

Το όνομα «ΖΗΔΡΟΣ» αναφέρεται στο σημαντικό ήρωα της Κύπρου, Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος αγωνίστηκε για την εθνική απελευθέρωση του νησιού από τους Άγγλους κατακτητές το 1955-59.

Ζήδρος ήταν ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο ήρωας για να μην τον ανακαλύψουν οι Άγγλοι.

Σκοπός του ομίλου είναι η προβολή της παράδοσης της Κύπρου, και η αναβίωση των εθίμων.

Τα τραγούδια συνοδεύονταν κυρίως από παραδοσιακά μουσικά όργανα: πιδκιαύλιν, λαούτο, βιολί και ταμπουτσιά.

Μουσικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου, θα πραγματοποιήσει στις 17, 19, 20 Ιουλίου στο νησί μας ο εθνικός σύλλογος της Κύπρου «ΖΗΔΡΟΣ».

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποιούνται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

-Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στις 10 το βράδυ στα Αγρίδια Μυλοποτάμου με την στήριξη του συλλόγου «Απανταχού Αγριδιανών Μυλοποτάμου»

-Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στις 8:30 το βράδυ στην Ιεράπετρα (στην πλατεία της παραλίας κάτω από το δημαρχείο) με την στήριξη του ΚΟΙΝΟ.ΠΟΛΙΤ.Α του δήμου Ιεράπετρας

-Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στις 9 το βράδυ στο Βάμο Χανίων (Θεατράκι Βάμου) με την στήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Βάμου «Πρίνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση