GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα-σοκ στην Κύπρο

Σε περίοδο σοβαρής κρίσης αξιοπιστίας μπαίνει το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, όπως προκύπτει από έρευνα. Συγκεκριμένα, το 71% των Ελ...


Σε περίοδο σοβαρής κρίσης αξιοπιστίας μπαίνει το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, όπως προκύπτει από έρευνα. Συγκεκριμένα, το 71% των Ελληνοκυπρίων πιστεύει ότι η διαφθορά στην Κύπρο έχει αυξηθεί την τελευταία διετία, ενώ το 79% θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στο νησί. Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε από τη Διεθνή Διαφάνεια Κύπρος (ΔΔΚ), μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (90%) πιστεύει ότι η διακυβέρνηση επηρεάζεται από τα συμφέροντα μικρής μερίδας πληθυσμού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 22 χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις οποίες διεξήχθη η έρευνα, στην Κύπρο καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά στην επιρροή των «μεγάλων συμφερόντων».
Σε ερώτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς, το 83% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι προσπάθειές της είναι αναποτελεσματικές.
Τέλος, σχετικά με την έκταση της διαφθοράς σε θεσμούς, οι Ελληνοκύπριοι πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη διαφθορά υπάρχει στα πολιτικά κόμματα (99%), στη Βουλή (95%), στην Αστυνομία (94%) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (93%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση