GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η συνάντηση με Γ. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντώνται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μία προσ...


Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντώνται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να κλείσει -μεταξύ άλλων- το θέμα της κινητικότητας που παραμένει ένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πληροφορίες περί μετακίνησης των περίπου 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, είχε το μεσημέρι συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσσυβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι.

«Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με πηγές. Οι ίδιοι παράγοντες χαρακτήριζαν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Νωρίτερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές» τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ..

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο, και την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας το Σάββατο στις 11.00.

Προχώρησε επίσης στην κήρυξη στάσης εργασίας την Δευτέρα 8 Ιουλίου για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30 το μεσημέρι.

1 σχόλιο

  1. Αυτό κι' αν είναι κομπινα.
    Οι μαθητές με 18 θέλουν 4 χρόνια σπουδές να γίνουν αστυνομικοί και όλοι οι γλύφτες που έγιναν νυχτοφύλακες και μετά πήγαν στους δήμους θα γίνουν από την πίσω πόρτα....
    Μπράβο στον ΣΑΜΑΡΑ και στην αξιοκρατεία που ευαγγελίζεται αυτός και δοσήλογοι συνεργάτες του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση