GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ολάντ έδιωξε υπουργό του επειδή έβγαλε ...γλώσσα!

Η γαλλίδα υπουργός Οικολογίας, Ντελφίν Μπατό, παύθηκε από την κυβέρνηση Ολάντ, επειδή χαρακτήρισε «κακό» το σχέδιο του προϋπολογισμού για...

Η γαλλίδα υπουργός Οικολογίας, Ντελφίν Μπατό, παύθηκε από την κυβέρνηση Ολάντ, επειδή χαρακτήρισε «κακό» το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014.
Η υπουργός προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, καθώς οι πιστώσεις για το υπουργείο της το 2014 είναι κατά 7% μειωμένες σε σχέση με τα κονδύλια του 2013.
Μετά την αιχμηρή δήλωσή της, η Μπατό κλήθηκε από τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό στο πρωθυπουργικό γραφείο του για να δώσει εξηγήσεις.
Τελικώς, απομακρύνθηκε, ενώ ο πρόεδρος Ολάντ όρισε αντικαταστάτη της τον βουλευτή Φιλίπ Μαρτέν.
Η 40χρονη Μπατό είναι η πρώτη γυναίκα που απομακρύνεται από την κυβέρνηση, αφότου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο Ολάντ τον Μάιο του 2012.
Εν τω μεταξύ, μία άλλη υπουργός της κυβέρνησης, η Σεσίλ Ντιφλό, η οποία ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων και κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Στέγασης, παρείχε στήριξη στην αποπεμφθείσα συνάδελφό της.
Η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ βρέθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τον Ιούνιο, όπως και του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό.
Η κυβέρνηση Ολάντ αντιμετωπίζει προβλήματα με την αύξηση της ανεργίας, τη στασιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης, το διογκωμένο δημόσιο έλλειμμα, ενώ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η επισημοποίηση του δικαιώματος στο γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση