GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ανακατεύουν το προσωπικό στα νοσηλευτήρια

Στην ανακατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα και τους θαλάμους των κρατικών νοσοκομείων είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει ...


Στην ανακατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα και τους θαλάμους των κρατικών νοσοκομείων είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας αφού οι δεκάδες αφυπηρετήσεις έμπειρων ...

νοσηλευτών αφήνουν κενά τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν με την πρόσληψη άπειρου προσωπικού από τον κατάλογο των εκτάκτων.

Οι πρόωρες αφυπηρετήσεις έχουν γίνει για τη διεύθυνση νοσηλευτικής του υπουργείου Υγείας, καθημερινή απασχόληση. Αρκεί να αναφερθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 αφυπηρέτησαν ή θα αφυπηρετήσουν μέχρι τον Οκτώβριο 102 άτομα. Από αυτούς τους νοσηλευτές, μόνο ένας αφυπηρετεί κανονικά.

Το πρόβλημα όμως δεν προκύπτει μόνο από αυτές τις αφυπηρετήσεις αλλά και από τις δεκάδες άλλες που προηγήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 2012 είχαν αφυπηρετήσει 236 νοσηλευτές από τους οποίους μόνο οι 15 είχαν φθάσει στο έτος της συνταξιοδότησης τους ενώ ο αριθμός των αφυπηρετήσεων για το 2011 ήταν 99.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής των νοσηλευτικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας Ανδρέας Ξενοφώντος, «οι ηλικίες των νοσηλευτών που φεύγουν με πρόωρη αφυπηρέτηση κυμαίνονται από 55 μέχρι 62 ετών, με την πλειοψηφία να είναι μεταξύ 58 και 60 ετών». Σε ερώτηση κατά πόσον η φυγή έμπειρου προσωπικού και η αντικατάσταση του με άπειρους έκτακτους νοσηλευτές δημιουργεί πρόβλημα στα νοσοκομεία, ο κ. Ξενοφώντος εξήγησε ότι η απουσία έμπειρου προσωπικού δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Ωστόσο, πρόσθεσε, «παρακολουθούμε την κατάσταση και σε όποια τμήματα παρατηρείται το φαινόμενο να μην υπάρχουν όσοι έμπειροι νοσηλευτές πρέπει, προχωρούμε σε ανακατανομές από άλλα τμήματα». Αυτό, είπε, «είναι μια τακτική την οποία ακολουθούμε και θα ακολουθήσουμε εφόσον υπάρχουν αφυπηρετήσεις για να μην έχουμε προβλήματα στους θαλάμους των νοσοκομείων».

Με την παγοποίηση όμως και των προαγωγών σε αρκετά από τα τμήματα των νοσοκομείων δεν υπάρχουν «προϊστάμενοι». Έτσι, τα καθήκοντα του προϊσταμένου καλύπτονται από τους βοηθούς προϊστάμενους οι οποίοι θα προαχθούν όταν επαναρχίσουν οι σχετικές διαδικασίες.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση