GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πλαγιά θέλει πίσω τον παπά της: Επιστολή συμπαράστασης στον πάτερ - Κύριλλο

Αγάπη, Δικαιοσύνη, Μετάνοια, Προσευχή, Εξομολόγηση, Συγχώρεση, είναι μερικές απ'τις λέξεις που όταν τις ακούς το μυαλό σου πάει ...


Αγάπη, Δικαιοσύνη, Μετάνοια, Προσευχή, Εξομολόγηση, Συγχώρεση, είναι μερικές απ'τις λέξεις που όταν τις ακούς το μυαλό σου πάει κατευθείαν στην εκκλησία και στην θρησκεία μας. Έτσι και "εμείς" οι κάτοικοι της Πλαγιάς, έχουμε... συνδέσει οτιδήποτε έχει σχέση με την Εκκλησία-γάμο, βάπτιση, κατηχητικό, Κυριακάτικη Λειτουργία, εορτασμό Αγίων κ.α- με τον πάτερ-Κύριλλο, τον παπά του χωριού μας εδώ και 17 χρόνια..

Θα μπορούσε δικαιολογημένα κάποιος να αναρωτηθεί και να πει : καλά για τον παππά πηγαίνετε στην εκκλησία; Θα έχει δίκιο ο άνθρωπος να απορεί, γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος αυτός δεν θα έχει γνωρίσει τον πάτερ-Κύριλλο, δεν θα έχει ακούσει ποτέ το κήρυγμα του, δεν θα έχει <<δει>> με τι ζήλο και με τι αγάπη κηρύττει τον λόγο του Θεού, δεν θα ξέρει για το κοινωνικό του έργο, δεν θα έχει <<δει>> την αγάπη των παιδιών, των νέων απέναντι στο πρόσωπο του..Πολύ απλά δεν θα ξέρει τι σημαίνει παππάς..

<<Εμείς>> όμως, οι Πλαγιώτες , σ" αυτό είμαστε τυχεροί και ζηλευτοί. Ξεχωρίζει η Πλαγιά -δια μέσου του π.Κυρίλλο-γίνεται το κέντρο προσέλευσης πιστών για να προσκυνήσουν στην εκκλησία μας, να ακούσουν τη Θεία Λειτουργία, να τελέσουν κάποιο μυστήριο- είτε γάμος είτε βάπτιση, στις αγρυπνίες; κ.α .

Ίσως αυτός ο παππάς να έχει ένα ιδιαίτερο <<χάρισμα>>, να <<μαζεύει>> τον κόσμο κοντά στην εκκλησία, να γίνεται αγαπητός, ίσως με τις <<πράξεις>> του οι πιστοί τον νιώθουν κοντά τους.

Αυτό όμως είναι καλό ή μήπως δυσαρεστεί <<κάποιους>> που ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή πορείας? Ο π.Κύριλλος όμως είναι εκτός ατής της πορείας, με την μόνη διαφορά ότι είναι χιλιόμετρα μπροστά- έχοντάς στο πλευρό του πλήθος κόσμου- και όλοι αναρωτιούνται : μα τι έχει επιτέλους αυτός ο παππάς; Γιατί τον ακολουθούν;

Γιατί απλά έχει <<μπει>> στις καρδιές μας, έχει γίνει <<οικογένεια μας>>. Μήπως θα μας τιμωρήσετε γι'αυτό ή θα μας <<απομακρύνετε>> από την Πλαγιά; Αλλά και αυτό να γίνει <<εμείς>> θα φωνάζουμε:

Η ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ
lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση