GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν έχουν εντοπιστεί οι δραπέτες - Επιχείρηση "Ανταρτοπόλεμος" στα βουνά για τα λημέρια των δραπετών

Σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δυστυχώς στο σκοτάδι, είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών. Παρά τις φήμες που κυκλοφό...


Σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δυστυχώς στο σκοτάδι, είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών. Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν από το πρωί ότι έχουν εντοπιστεί κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, δεν επιβεβαιώνονται.

<< Όταν η θερμική κάμερα εντοπίσει κάτι πρέπει να το ελέγξουμε. Έλεγχοι γίνονται συνέχεια. Δεν έχουμε εντοπίσει τους δραπέτες..>>, δήλωσε κατηγορηματικά στο LamiaReport, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, με ειδίκευση στον ανταρτοπόλεμο, μαζί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που για τρεις εβδομάδες τώρα χτενίζουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, τα βουνά της Ρούμελης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, άτυπα η επιχείρηση έχει πάρει την κωδική ονομασία "ανταρτοπόλεμος", αφού ο τρόπος που κινούνται και λειτουργούν οι δραπέτες τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει πολύ με τον τρόπο που δρούσαν οι αντάρτες στα βουνά.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι κακοποιοί είναι έξι και ότι έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες. Μια των δυο ατόμων και μια των τεσσάρων ατόμων. Δεν κλέβουν αυτοκίνητα για να μετακινηθούν, όπως έκαναν αρχικά, αλλά κινούνται με τα πόδια μέσα από δύσβατες περιοχές κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Είναι εκπαιδευμένοι, όπως οι "ουτσεκάδες", οπλισμένοι σαν αστακοί και έτοιμοι για όλα.

Που επικεντρώνονται οι έρευνες

Δυστυχώς τις δυο τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει κάποιο "φως" ή κάποια ένδειξη, που να δίνει το στίγμα της μιας ή της άλλης ομάδας, ωστόσο οι αστυνομικοί ρίχνουν μεγάλο βάρος στην Ευρυτανία, αλλά και στην περιοχή γύρω από το "τετραεθνές" οροπέδιο, εκεί δηλαδή που συναντώνται τέσσερις νομοί (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αιτολωακαρνανία, Ευρυτανία).

Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ από την Στερεά, την Αττική, την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας, πολλές ημέρες τώρα με το χέρι στη σκανδάλη περπατούν μέσα σε δασικά δρομάκια και δύσβατες περιοχές, προσπαθώντας να ξετρυπώσουν τους δραπέτες. Ενοείται πως η κόπωση είναι πολύ μεγάλη και ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερος.

<< Σκεφτόμαστε τον συνάδελφο που σκοτώσανε στο Δίστομο. Τα παιδιά του και τη γυναίκα του. Σκεφτόμαστε επίσης την 25χρονη κοπελίτσα από την Κόρινθο, την Κατερίνα και παίρνουμε δύναμη. Είναι θέμα τιμής για μας να τους πιάσουμε...>>, είπε στο LamiaReport ένας από τους αστυνομικούς που συμμετέχει στην επιχείρηση.

Κανείς βεβαίως δεν αποκλείει το σενάριο οι κακοποιοί να έχουν καταφέρει να φύγουν από την περιοχή. Αν σε δυο τρεις ημέρες δεν υπάρξει κάποια ένδειξη για το πού κινούνται, το πιθανότερο είναι να σταματήσει η επιχείρηση "ανταρτοπόλεμος, αφού δεν θα έχει κανένα νόημα.

Αυτό που βασανίζει επίσης τις αστυνομικές αρχές είναι γιατί οι δραπέτες δεν έφυγαν από την περιοχή, όταν είχαν το χρόνο να το κάνουν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πράγμα το οποίο δείχνει ότι ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα. lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση