GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δαχτυλίδι - φονικό όπλο» του 14ου αιώνα

Ένα δαχτυλίδι του 14ου αιώνα, το οποίο έχει ειδική θήκη για δηλητήριο, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στο ακρωτήριο Καλιάκρα στις ακ...



Ένα δαχτυλίδι του 14ου αιώνα, το οποίο έχει ειδική θήκη για δηλητήριο, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στο ακρωτήριο Καλιάκρα στις ακτές της Βουλγαρίας. Το «δαχτυλίδι- φονικό όπλο» αποδεικνύει την συχνή χρήση δηλητηρίου για δολοφονίες κατά τον 14ο αιώνα και συγκεκριμένα ανάμεσα σε αριστοκράτες. Είναι ακόμη το πρώτο δαχτυλίδι τέτοιου είδους που ανακαλύπτεται στη Βουλγαρία και βρέθηκε ανάμεσα σε πολλά ακόμη αντικείμενα, όπως χρυσά κοσμήματα.

Το δαχτυλίδι έχει ένα μικροσκοπικό στρογγυλό δοχείο στο πίσω μέρος, όπου μπορεί να μπει το δηλητήριο και μια μικρή οπή για να τρέξει διακριτικά σε κάποιο ποτήρι. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το φορούσε πιθανότατα άντρας στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού.
Καθώς το δαχτυλίδι βρέθηκε σε ένα μέρος όπου ζούσαν αριστοκράτες του Δεσποτάτου του Ντομπρουτζα, συνδέεται πιθανότατα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, με τη σύγκρουση μεταξύ του τοπικού ηγέτη του Ντομπρότισα και του γιου του Ιβάνκο Τέρτερ, που όπως είναι γνωστό μισούσαν ο ένας τον άλλον.







AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση