GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τίτλοι τέλους για μια ζωή ετών 19...

Θανάσης Καναούτης . Περιστέρι. Οικογένεια και φίλοι συνοδεύουν. Ο κόσμος έδιωξε τις τηλεοράσεις. Έχει σημασία να πούμε πόσοι ήταν; Οι ...

Θανάσης Καναούτης . Περιστέρι.
Οικογένεια και φίλοι συνοδεύουν.
Ο κόσμος έδιωξε τις τηλεοράσεις. Έχει σημασία να πούμε πόσοι ήταν;
Οι πόρτες ενός τρόλεϋ εν κινήσει δεν ανοίγουν από έναν άνθρωπο.
Οι πόρτες της ζωής, το ίδιο. Αν θέλουμε ζωή γεμάτη κίνηση.
Πόσο καιρό θα μείνει στη μνήμη μας ένα παιδί;
Να το πω: Λίγο.
Κάτι άλλο θα βρούμε για μετά. Ή θα μας βρούνε, για νάχουμε να λέμε, δίχως να πράττουμε. Ως το δικό μας θάνατο.
Ζώντας νεκροφόρα ζωή, ο θάνατος μας σε τι να χρησιμεύει;
Ούτε ο θάνατος των άλλων "χρησιμεύει" σε κάτι.
Όπως τα πράγματα, έτσι και η ζωή έγινε αξία μιας χρήσεως. Όταν, ακόμα χειρότερα, η ζωή δεν είναι ίση με την τιμή ενός εισιτηρίου.
Πόσοι θάνατοι ακόμα, πριν τον δικό μας, πριν του καθένας μας τον καθημερινό θάνατο, ως ότου ειπωθεί to "ως εδώ"; Όχι άλλος αδιανόητος θάνατος, νοητός και δικαιολογημένος μόνο από αυτό που λέγεται "διανόηση".
Περιμένεις, ακόμα, κάπου ανάμεσα τους, τον ηγέτη, αντί να τον ψάχνεις στους δρόμους της φωτιάς που θα ανάψεις, παρέα με άλλους;
Η οικογένεια θα απομείνει μόνη να θυμάται;
Ή να αρχίσουμε να το σιγοψιθυρίζουμε ως ότου το πιστέψουμε:
Μην έρθετε να ζητήσετε το οτιδήποτε από αυτά που ζητάτε, με νόμους που δεν ψήφισα.
Δεν χρωστάμε ούτε ένα εισιτήριο, ούτε φόρους, ούτε τους τόκους και τα πρόστιμα που ζητάτε. Δεν χρωστάμε το αντίτιμο των διοδίων που βάλατε για να περάσουμε τους δικούς μας δρόμους της δικής μας ζωής. Δεν χρωστάμε ούτε τις δουλειές μας, ούτε το σπίτι μας, μα πιότερο απ΄όλα δεν σας χρωστάμε τα παιδιά μας.
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ τα πάντα, όλα όσα μας πήρατε, και θα τα πάρουμε πίσω.
ΧΡΩΣΤΑΤΕ και θα πληρώσετε για το μόχθο των ανθρώπων και τις ζωές που κλέψατε. Για τη δυστυχία και το θάνατο που σκορπάτε.
Θα πληρώσετε με τον τόκο που θα ορίσει ο λαός.
Εσείς της ανάλγητης εξουσίας θα μάθετε κι αυτό: Όλα έχουν μια τιμή, εκτός από την ανεκτίμητη αξία της ζωής.
Τίτλοι τέλους για ένα παιδί ή τίτλοι αρχής για όλους;
Στο χέρι μας είναι η απάντηση.
Για να μη θυμάται μόνο η οικογένεια. Για να διδάξουμε στους κρατούντες τι θα πει τιμή και τι αξία.
- οργάνωση,
δίχως να ρωτάς ποιος είναι ο διπλανός:
αρκεί να σκοπεύει το ίδιο με σένα... τον εχθρό της λευτεριάς μας.
δίχως να ρωτάς πιο είναι το επόμενο βήμα:
το δρόμο τον ανοίγεις προχωρώντας.
δίχως να ρωτάς ποιος είναι ο ηγέτης (εκ του ρήματος "άγω"):
εσύ είσαι που θα άγεις, θα πείσεις άλλον έναν και θα τον φέρεις στο μονοπάτι του πάμε μαζί.

7 σχόλια

  1. Έπρεπε να σκύψω, να σκύψω, να σκύψω. Τόσο που η μύτη μου να ενωθεί με τη φτέρνα μου. Έτσι βολικά κουλουριασμένος, να κυλώ και να φθάσω.

    Κανάγιες!

    Το ψωμί της εξορίας με τρέφει. Κουρούνες χτυπούν τα τζάμια της κάμαρας μου. Και σε βασανισμένα στήθη χωρικών βλέπω να δυναμώνει η πνοή που θα σας σαρώσει.

    K. Γ. Καρυωτάκης - Κάθαρσις
    ( απόσπασμα)....

    Αν βρεθεί κάνεις καργιόλης πολίτικος, τσάτσος πολίτικου ,η ΜΑΓΚΑΣ του δημοσίου στο δρόμο μου να μου πουλήσει ΜΑΓΚΙΆ θα του σφάξω ΌΛΗ την φαμίλια...Και πρώτα τα ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ, ας πεθάνω ας με εκτελέσουν γαμώ της μήτρες που τους ΓΈΝΝΗΣΑΝ..

    να το δημοσιεύστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΗΣ, ο "αδιάφθορος" ελεγκτής "σερίφης" με ονοματεπώνυμο...θα σε βρούμε και εσένα και την οικογένεια σου ...κάτι λύπη και δεν είναι τα ΛΕΦΤΆ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ είναι ανθρώπινες ΖΩΕΣ ....Πλατή ετοιμάσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΛΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ. ΔΕΞΙΟΜΟΥΤΡΟ ΚΑΙ "ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ" ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ

    Ευσυνείδητος υπάλληλος πλην όμως δεξιός ο κύριος Νίκος Πλατής για τον οποίο αποφεύγεται στην ανακοίνωση του "αριστερού διανοούμενου" Χαλαζιά να γράψουν το όνομα του.Γιατί; Φοβάται ο δεξιός νταής τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχασε το παιδί του, για 1,2 €, στα καλά καθούμενα. Αυτή είναι η ουσία.
    ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ..ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΓΑΜΙΕΣΕ

    Θα μας πούνε πάλι ότι έπεσε επάνω σε κάποια ζαρντινιέρα και σκοτώθηκε, άρα έφταιγε η ζαρντινιέρα) ο ελεγκτής και ο οδηγός δεν έπρεπε να διαπληκτιστούν με το παιδί, όποια και να ήταν η συμπεριφορά του, γιατί ήταν άνθρωποι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία και υποτίθεται σώφρονες και λογικοί, και επιπλέον εκπροσωπούσαν μια μεγάλη δημόσια εταιρεία που προσφέρει ζωτικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

    Και παρ΄όλα αυτά συμπεριφέρθηκαν ως φουσκωτοί μπράβοι τοκογλύφων κατά χρεώστη του αφεντικού τους).

    Όταν προκαλούν στον άλλο βλάβη σημαντικά ανώτερη κατά το είδος και τη σπουδαιότητα από την βλάβη του 1,2 € που απειλήθηκε, δεν φταίνε?

    Όσοι τους δικαιολογείτε και έχετε παιδιά, μπορείτε να φαντασθείτε τον εαυτό σας στη θέση του δύστυχου πατέρα?

    Εδώ ο αντισυνταγματολόγος Βενιζέλος ΝΑΙ ΡΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΤΡΑΤΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ έκρυβε το στικάκι επί 1,5 χρόνια και ενώ κατά τη γνώμη εγκρίτων νομικών εβαρύνετο για απιστία και υπεξαίρεση, δεν κουνήθηκε μύγα, παρ’ όλο που το δημόσιο ζημιώθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια (και ζημιώνεται ακόμη), στα 1,2 € κολλήσαμε? Ντροπή τους.
    όταν όμως παίρνουν οι πολιτικοί και διορίζουν τέτοια “λουλούδια”, προκειμένου να χειριστούν ανθρώπους-επιβάτες, τί περιμένεις???


    ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύριος Τσατσόπουλος να συνεχίσει έτσι, καλό είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ καμία 10αρια μονάδες. ΆΝΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΎΝΑΜΗ Η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΝΤΟΜΠΑΡΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΙ;;; ΜΕ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΧΑ ΧΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ;ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ … ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ....ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...

    Σύμφωνα με πληροφορίες του news24gr, εχθές το απόγευμα δυο ελεγκτές πετάχτηκαν με τις κλωτσιές έξω από συρμό του ηλεκτρικού στον Αγ. Ελευθέριο. Προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η στάση του κόσμου ήταν τέτοια που τους... ανάγκασε να φωνάξουν στον οδηγό να κλείσει τις πόρτες κ να φύγει για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

    Μια γυναίκα φώναζε: "το σώμα του παιδιού είναι ακόμα ζεστό κ εσείς ξαναβγήκατε για να μαζέψετε λεφτά"; Κακή επιλογή το συγκεκριμένο βαγόνι.."

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΩΧ ΩΧ ΩΧ ...ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ???? ΕΕΕ ΞΑΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ...ΩΧ ΞΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση