GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τρέμει" την κρίση η Πορτογαλία- Περιοδικό προειδοποιεί, βάζοντας την ελληνική σημαία στο εξώφυλλό του

«Τα αντικείμενα του καθρέφτη είναι πιο κοντά απ όσο φαίνονται» γράφει στο εξώφυλλό του πορτογαλικό περιοδικό, δείχνοντας την ελληνική ση...

«Τα αντικείμενα του καθρέφτη είναι πιο κοντά απ όσο φαίνονται» γράφει στο εξώφυλλό του πορτογαλικό περιοδικό, δείχνοντας την ελληνική σημαία στο φόντο ενός καθρέφτη.
Με αυτόν τον τρόπο, το περιοδικό εκφράζει τον φόβο για πιθανές επιπτώσεις στην Πορτογαλία, όμοιες με αυτές που είχε η Ελλάδα εξ΄αιτίας της οικονομικής κρίσης, και των Μνημονίων.
Η Πορτογαλία μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα είναι οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες του νότου για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το ακρωνύμιο PIGS λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους και θεωρήθηκε ευρέως υποτιμητικός.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκφραση αποτελεί προειδοποίηση ασφαλείας που απαιτείται να είναι χαραγμένη στους καθρέπτες οχημάτων στην Αμερική και τον Καναδά, ενώ ανάλογα μηνύματα εμφανίζονται και σε χώρες όπως η Κορέα και η Ινδία.
Η κυρτότητα των καθρεφτών προσφέρει ένα χρήσιμο οπτικό πεδίο αλλά παράλληλα κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται μικρότερα.
Από τη στιγμή που τα μικρότερα αντικείμενα φαίνονται μακρύτερα από ό,τι πραγματικά είναι, ο οδηγός μπορεί να επιχειρήσει κάποιον ελιγμό, όπως η αλλαγή λωρίδας, υποθέτοντας ότι ένα παρακείμενο όχημα βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο κοντά.
Έτσι υπάρχει αυτή η προειδοποίηση ώστε να υπενθυμίζει στον οδηγό ότι τα αντικείμενα στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά από ό,τι φαίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση