GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεπορτάζ: Μιλούν οι κολλητοί του Θανάση: "Εκανε όνειρα" για το μέλλον που έσβησαν για ένα ευρώ

«Εφυγε άδικα... Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο φίλος μας ο Θανάσης δεν θα είναι πια μαζί μας, όπως κάθε ...

«Εφυγε άδικα... Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο φίλος μας ο Θανάσης δεν θα είναι πια μαζί μας, όπως κάθε μέρα. Κυρίως, όμως, μας συγκλονίζει η αδικία. Είναι εξωφρενικό να χάνει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος για μια τέτοια αιτία... για ένα ευρώ!».
Ο Σωκράτης, ο Τάκης και ο Νίκος, από τους πιο στενούς φίλους του 19χρονου Θανάση Καναούτη, συγκλονισμένοι μιλούν στο «Εθνος της Κυριακής» για τον αναπάντεχο και τραγικό χαμό του φίλου τους, εκφράζοντας αμέτρητα «γιατί», ενώ μας αποκαλύπτουν και τα όνειρα που έκανε τον τελευταίο καιρό ο Θανάσης, κυρίως για το επαγγελματικό του μέλλον...

«Να σκεφτείτε», μας λέει ο Σωκράτης, «ότι σε μερικές εβδομάδες ο Θανάσης θα κατατασσόταν στον στρατό ως εθελοντής 5ετούς θητείας. Ήταν προετοιμασμένος και αγωνιούσε να 'ρθει εκείνη η μέρα. Τον τελευταίο καιρό αυτό ήταν το μόνιμο θέμα συζήτησης που είχαμε».

Όπως μας διηγείται ο «κολλητός» του, ο Θανάσης είχε εδώ και καιρό μελετήσει όλες τις πληροφορίες για το πώς θα μπορέσει να καταταγεί εθελοντής στον στρατό, τι εξέλιξη θα έχει, πόσα λεφτά θα παίρνει, ότι μπορεί να παρατείνει τη θητεία του. Έψαχνε συνεχώς στο Ίντερνετ και προσπαθούσε να ενημερωθεί όσο καλύτερα γίνεται. Ονειρευόταν να αποκτήσει την ειδικότητα του τεχνικού. Τα έψαξε όλα. Είχε αποφασίσει να κάνει καριέρα στον στρατό, να λύσει έτσι το πρόβλημα εργασίας», συμπληρώνει ο Σωκράτης.

«Αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα στη ζωή του, η κατάταξή του ως εθελοντής στον στρατό», λέει ο Τάκης. «Είχε επίσης τον τελευταίο καιρό μια λαχτάρα, να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης και μάλιστα να προχωρήσει, να το κάνει και επαγγελματικό».

Μία άλλη παρέα νέων παιδιών από τη Χρυσούπολη, τα μέλη της οποίας γνώριζαν τον Θανάση, έχουν να λένε πόσο του άρεσε να παίζει μπάλα μαζί τους στο γηπεδάκι 8Χ8 του πάρκου στη «Χωράφα», όπως τη λένε.

Τον τελευταίο καιρό τον έβλεπαν συχνά με την κοπελιά του, καθώς πήγαιναν, σχεδόν καθημερινά για κάποιες ώρες, στην παραλία για μπάνιο.

«Ηταν ένα χαρούμενο παιδί. Αστειευόταν, του άρεσε πολύ το τάβλι, όπου γίνονταν απίστευτες κόντρες και περνούσαμε αρκετό χρόνο, κάνοντας πλάκες μεταξύ μας, μέσα από το Ιντερνετ».

Του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι «Μπαζ», έτσι τον αποκαλούσε χαϊδευτικά και η αγαπημένη του αδελφή η Βούλα, εξαιτίας της αγάπης του για τον ομώνυμο καλοκάγαθο ήρωα, τον εύσωμο αστροναύτη στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Toy Story». «Ηταν ένας τέτοιος χαρακτήρας, αγαπητός σε όλους», λένε οι φίλοι του.

Το ίδιο όνομα «Μπαζ» χρησιμοποιούσε και στο προφίλ του στο Facebook. Ο λογαριασμός του έχει πια πέσει, ωστόσο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης των κατοίκων του Περιστερίου έχει κατακλυστεί από μηνύματα αγάπης, της αδελφής του και των φίλων του. Μάλιστα, οι φίλοι του στο Facebook έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους μία μαύρη κορδέλα ως ένδειξη πένθους.

Η Βούλα, η αδελφή του, σημειώνει στο Facebook: «Εφυγες άδικα από τη ζωή αδερφούλη μου, μας λείπεις πολύ, εκδίκηση θα πάρουμε Άγγελε μου». Στο προφίλ της, με τη φωτογραφία του Θανάση, σημειώνει: «Καλό ταξίδι «Μπαζ»»...

Η κηδεία
Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι από το Περιστέρι, έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του αδικοχαμένου 19χρονου Θανάση Καναούτη, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή εισιτηρίων του τρόλεϊ. Οι συνθήκες ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές που συλλέγουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για το περιστατικό.

Από μεμονωμένα άτομα και ομάδες, που ήταν μεταξύ των συγκεντρωμένων, ακούστηκαν συνθήματα που χαρακτήριζαν «φόνο» τον χαμό του 19χρονου, «να πληρώσουν οι φονιάδες» κ.λπ., ενώ νωρίτερα ομάδες οργισμένων νεαρών «ξέσπασαν» με επιθέσεις και αναγραφή συνθημάτων, σε λεωφορείο της περιοχής. Με δεδομένη την αδυναμία, λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης, μεγάλης μερίδας πολιτών να πληρώσει ακόμη και το εισιτήριο στο τρόλεϊ, το θέμα τείνει να αποκτήσει πολιτικό χαρακτήρα. Στην κηδεία, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουπλής και Αλέξης Μητρόπουλος, που μιλώντας με πολίτες εξέφραζαν τη θέση ότι θα πρέπει «οι άνεργοι να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα των ελεγκτών αναφέρεται πως «ο 19χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Οταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε, με αποτέλεσμα να του «πιάσει» το πόδι και να γυρίσει το σώμα του.

Ο άτυχος νέος, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έπεσε». Ωστόσο η οικογένεια του 19χρονου έχει άλλες πληροφορίες για το πόρισμα, για το οποίο άλλωστε οι πραγματογνώμονες θα χρειαστεί να επανεξετάσουν το όχημα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η ΕΔΕ που πραγματοποιεί η εταιρεία «Οδικές Συγκοινωνίες» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας Αρετή Παπαναγιώτου έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά.

Οι αρμόδιοι ερευνούν νεότερες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή με τον οποίο είχε προηγηθεί έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο νεαρός φέρεται να έσπασε τα γυαλιά του ελεγκτή, ενώ εκείνος φέρεται να έσκισε την μπλούζα του 19χρονου.

Μάλιστα μία μαρτυρία γυναίκας, που ήταν στο τρόλεϊ, αναφέρει ότι πολλοί προσφέρθηκαν να πληρώσουν το εισιτήριο του νεαρού, όμως ο ελεγκτής δεν το δέχθηκε. Επίσης ότι ο νεαρός βρέθηκε εκτός τρόλεϊ ημίγυμνος, αφού είχε προηγηθεί κατά τη συμπλοκή το σχίσιμο της μπλούζας του.

Ορισμένοι επιβάτες, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, πήραν το μέρος του νεαρού, επέκριναν έντονα τον ελεγκτή αντέδρασαν ζητώντας του να μη συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο.

Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ - Μ. ΨΑΡΑ ΠΗΓΗ: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση