GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπακωνσταντίνου: Έχω τη συνείδηση μου καθαρή...

Tης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών υπεραμύνθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι έχει καθαρή τη συνείδηση του για τ...

Tης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών υπεραμύνθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι έχει καθαρή τη συνείδηση του για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.
«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλος υπουργός Οικονομικών που να μειώσει το έλλειμμα κατά 6% του ΑΕΠ όπως έκανα εγώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο πρώην υπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραπομπή του την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Έχω καθαρή συνείδηση γιατί προσπάθησα να κάνω ό,τι είναι αναγκαίο για να εκμεταλλευτώ τις πληροφορίες της λίστας και να κυνηγήσω τη φοροδιαφυγή. Θα πω ναι αν με ρωτάτε εάν οι χειρισμοί θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί»», παραδέχθηκε, μιλώντας στην εκπομπή «Hardtalk» του BBC.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως «ατυχή» τον τρόπο με το οποίο αναγκάστηκε να μειώσει το έλλειμμα, αλλά, όπως είπε, «δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να μην καταρρεύσει η χώρα».
Παραδέχθηκε δε ότι είναι «μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα», σχολίασε ωστόσο, πως «ο κόσμος χρειάζεται χρόνο για να ξεπεράσει αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνει». «Ο κόσμος κατηγορεί τους πάντες και ιδιαίτερα εκείνους που έβαλαν τις υπογραφές τους, όχι όμως εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει, όπως θα μπορούσε να υπάρξει και ελάφρυνση χρέους».
«Οι περισσότεροι ευρωπαίοι εταίροι βλέπουν μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Δεν τους αρέσει η ιδέα να πουν στους γερμανούς φορολογούμενους και να πούν “συγνώμη, δανείσατε χρήματα σε μια χώρα, αλλά αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να σας επιστραφούν”».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση