GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση ενόπλων σε αγωγό φυσικού αερίου στην Υεμένη

Πέντε στρατιώτες νεκροί. Επίθεση ενόπλων, που φέρεται να ανήκουν στην αλ Κάιντα, σκότωσαν πέντε στρατιώτες την ώρα που κοιμόντουσαν, σήμε...

Πέντε στρατιώτες νεκροί.
Επίθεση ενόπλων, που φέρεται να ανήκουν στην αλ Κάιντα, σκότωσαν πέντε στρατιώτες την ώρα που κοιμόντουσαν, σήμερα τα ξημερώματα. Στόχος των ενόπλων ήταν οι δυνάμεις που φρουρούν τον τερματικό σταθμό του αγωγού φυσικού αερίου Yemen LNG, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι ένοπλοι παραβίασαν σημείο ελέγχου του τερματικού σταθμού LNG στο Μπαλχάφ, στη νότια επαρχία Σάμπουα, σκότωσαν έναν φρουρό και στη συνέχεια εισήλθαν σε κοντέινερ όπου κοιμούνταν στρατιώτες και τους σκότωσαν. Όπως είπε ο ίδιος, οι δράστες διέφυγαν με όχημα.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα ορισμένες από τις διπλωματικές αποστολές τους στη Μέση Ανατολή-περιλαμβανομένης της Υεμένης, ύστερα από τρομοκρατικές απειλές που δέχτηκαν.
Η Ουάσινγκτον απάντησε εντατικοποιώντας τις επιθέσεις της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων ύποπτων για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα μέσα σε τρεις ημέρες.
Οι εγκαταστάσεις στο Μπαλχάφ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2009 και φρουρούνται από υεμενίτες στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση