GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δηλητηριάστηκαν" λόγω Σνόουντεν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ένας ανώτερος γερουσιαστής των Δημοκρατικών δήλωσε την Κυριακή, ότι οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, έχουν «δηλητηριαστεί» και...

Ένας ανώτερος γερουσιαστής των Δημοκρατικών δήλωσε την Κυριακή, ότι οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, έχουν «δηλητηριαστεί» και κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, να... επανεξετάσει το θέμα της επίσκεψής του τον ερχόμενο μήνα, για τη σύνοδο των G-20, στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Τσαρλς Σούμερ, τρίτος στη ιεραρχία των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στενός σύμμαχος του Ομπάμα, κατηγόρησε το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, χορηγώντας άσυλο ενός έτους, στον καταζητούμενο από τους αμερικανούς,Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Ο πρόεδρος Πούτιν συμπεριφέρεται σαν να είναι ο νταής του σχολείου», είπε χαρακτηριστικά ο Σούμερ, στην τηλεοπτική εκπομπή Face the Nation του CBS. «Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι οι νταήδες ζητούν όλο και περισσότερα» συμπλήρωσε.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, είπε ότι ο Ομπάμα θα πρέπει να ακυρώσει το πρόγραμμα της διμερούς συνάντησης με τον Πούτιν στη Μόσχα, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο πλαίσιο του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου στη Ρωσία, για τη σύνοδο της ομάδας των G20.

Ο Σούμερ, δήλωσε ότι προσωπικά θα ζητήσει από τον Ομπάμα να «παροτρύνει τους συμμάχους μας, αν είναι δυνατόν, να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τη σύνοδο κορυφής της G-20 από την Αγία Πετρούπολη σε κάποια άλλη πόλη διαφορετικής χώρας» και σημείωσε ότι λόγω του θέματος Σνόουντεν, «οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας (...) είναι πιο δηλητηριασμένες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

Αλλά και ο επίσης Δημοκρατικός γερουσιαστής Πολ Ράιαν μιλώντας και αυτός στο CBS, είπε πως συμφωνεί με τον Σούμερ ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τις ενέργειες της Ρωσίας. Ο Λευκός Οίκος έχει αφήσει να "αιωρείται" εάν ο Ομπάμα τελικά θα σταματήσει στη Μόσχα καθ’ οδόν για την Αγία Πετρούπολη, για τη συνάντηση με τον Πούτιν. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση