GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσμός έγινε ο πλαστός και το τσαλαφούτι για τους Βραγκιανίτες...

Από τον Κούτσικο Κώστα.  Πάνω από δέκα ταψιά πλαστού διατέθηκαν στην εκδήλωση, η παρουσία των κατοίκων της περιοχής ήταν δυναμική. ...

Από τον Κούτσικο Κώστα. 
Πάνω από δέκα ταψιά πλαστού διατέθηκαν στην εκδήλωση, η παρουσία των κατοίκων της περιοχής ήταν δυναμική.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας Μπαμπάτσικος Ιωαννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας Καραγιώργος Αθανάσιος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Βραγκιανιτών ο Αγόρης Κων/νος και μέλη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το κανάλι Τρίκαλα Όλα TV.
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η νεολαία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλλά και των δύο νέων καλλιτεχνών από Λάρισα του Σωτήρη Γεωργατζά και Γιώργου Γκασδράνη στην έντεχνη μουσική.
Η παρουσία πολλών τοπικών προιόντων έδωσε αφορμή για νέες ιδέες για την επόμενη εκδήλωση, έγινε συζήτηση ακόμη και για ίδρυση γυναικείου συνεταιρισμού και όχι μόνο.
Τα προιόντα που παρουσιάστηκαν ήταν μέλι από έλατο και ανθόμελο από περδικάκι και από άλλα βότανα της περιοχής.
Γλυκό κουταλιού σύκο, γλυκό κουταλιού από καρύδι , τσάι , ρίγανη.
Διάφορα ποτά ,από καρύδι, από κράνα και βατόμουρα.
Το δώρο που κέρδισε για τον καλλίτερο πλαστό ύστερα από κλήρωση ήταν η Ολγα Χαντζή και το αντίτιμο του δώρου ήταν μια γάστρα ψησίματος ενώ για τις άλλες γυναίκες ήταν χειροπετσέτες κουζίνας.
Αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι τα τοπικά προιόντα της περιοχής είναι πολλά και πρέπει να αξιοποιηθούν, να βοηθήσουν οι σύλλογοι, οι φορείς , ο Δήμος Αργιθέας αλλά και η περιφερεια Θεσσαλίας.
Τονίστηκε ότι ο Ιπποκράτης πατέρας της ιατρικής περνούσε από την κοιλάδα του Αχελώου και χρησιμοποιούσε τα βότανα της περιοχής γιατί ήταν τα καλλίτερα.
Η Αργιθέα είναι ένα απέραντο βιολογικό περιβόλι και πρέπει να κρατηθεί έτσι και να διατηρηθεί χωρίς χημικά λιπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση