GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Κύριε Υπουργέ,
Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα (23 Απριλίου 2013) που το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό ενέκρινε το Οργανόγραμμα του Υπουργείου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η οργανωτική διάρθρωση του τομέα Υποδομών.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., στο συγκεκριμένο θέμα πέρα από τις επιμέρους επιφυλάξεις και αντιρρήσεις της για πολλά θέματα για τα οποία έκανε αναλυτικές προτάσεις, αναγνώρισε την σημαντική βελτίωσή του, σε σχέση με την αρχική πρόταση της επιτροπής αξιολόγησης δομών, που ήταν επιεικώς απαράδεκτη από λειτουργικής άποψης, σημειώνοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού προωθεί την αναπτυξιακή συμβολή του Υπουργείου, την αποτελεσματική διαχείριση των Δημοσίων Έργων και Μελετών, την ποιότητα του παραγόμενου έργου, την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, καθώς και τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και του κόστους των έργων.
Σήμερα, μόλις τέσσερις μήνες μετά, ουσιαστικά αποδομείται το Οργανόγραμμα που ενέκρινε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Τροϊκανών, θέτοντας σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 25%! των υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Ε. (450 εργαζόμενοι σε σύνολο 1885) όταν μάλιστα το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα όχι μόνο δεν είναι υπεράριθμο αλλά ελλειμματικό σε πολλές κατηγορίες, αφού τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει μειωθεί κατά 38% (από 3.000 σε 1.885) λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται.
Κύριε Υπουργέ,
Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να μην αποδεχτείτε τις εισηγήσεις ανεύθυνων και ανίδεων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων και να μην συμπράξετε με αυτό τον τρόπο στη διάλυση ενός από τα πιο παραγωγικά Υπουργεία της χώρας, το οποίο στη δύσκολη συγκυρία της βαθιάς ύφεσης μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα, όπως και κατά το παρελθόν, στην πολυπόθητη απ ‘ όλους ανάπτυξη.
Είστε υποχρεωμένος όμως να δώσετε απαντήσεις στους 1885 εργαζομένους της Γ.Γ.Δ.Ε. αλλά και στους πολίτες στα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα:
Γιατί, δεχτήκατε να τεθεί στην «κινητικότητα» το 25% των υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Ε. (450 υπάλληλοι σε σύνολο 1.885), όταν στο πρόγραμμα κινητικότητας του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. προβλέπεται ότι θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 4% των δημοσίων υπαλλήλων; Τονίζουμε ότι σήμερα στο ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και στους εποπτευόμενους φορείς του, υπηρετούν 18.100 εργαζόμενοι, το δε ποσοστό που αναλογεί στην Γ.Γ.Δ.Ε. σε «κινητικότητα» είναι 76 εργαζόμενοι και όχι 450.
Γνωρίζετε ότι το υπόλοιπο προς αποπεράτωση των έργων της Γ.Γ.Δ.Ε. ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 11,98 δις ευρώ (ΕΣΠΑ, λοιπά συγχρηματοδοτούμενα έργα, Εθνικό Πρόγραμμα); Αλήθεια, με ποιο προσωπικό θα πραγματοποιηθεί η διαχείριση του παραπάνω προγράμματος έργων, τη στιγμή που το έμπειρο στελεχιακό προσωπικό θα απολυθεί ή θα διασκορπιστεί σε διάφορες υπηρεσίες της χώρας; Εκτός βέβαια εάν υποκρύπτονται σκοπιμότητες για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των έργων που πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν.
Γιατί προχωράτε στη διάλυση του δικτύου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την επικράτεια, με αρκετές περιοχές της χώρας να συγκλονίζονται από σεισμικές δονήσεις, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένα ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, καθώς και το πρόγραμμα αποκατάστασης από σεισμούς και από πυρκαγιές στη Δυτική Ελλάδα (πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ) είναι σε εξέλιξη; Ποιος τελικά θα αναλάβει το κόστος από πιθανά θύματα σε επερχόμενους σεισμούς λόγω διακοπής του Προγράμματος; Αλήθεια, γνωρίζετε ότι η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως η 5η πιο ενεργή σεισμικά στον κόσμο και ότι το 80% των 4.000.000 κτιρίων της χώρας έχει κτιστεί πριν το 1985, δηλαδή πριν τεθεί σε εφαρμογή ο σύγχρονος αντισεισμικός κανονισμός;
Με ποιο μηχανισμό θα αντιδρούσε το κράτος στον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή της Φθιώτιδας, εάν το προσωπικό των ΤΑΣ ήταν σε διαθεσιμότητα ή ακόμη χειρότερα σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, όπως οι σεισμός της Θεσσαλονίκης το 1978, της Αθήνας το 1981 και το 1999, της Καλαμάτας το 1985, του Αιγίου το 1994, της Πάτρας το 1993 και το 2008, της Κοζάνης και των Γρεβενών το 1995, του Πύργου το 1993 και το 2008, του Βαρθολομιού το 1988, της Λευκάδας, της Ζακύνθου κλπ;
Είναι αλήθεια ότι σχεδιάζεται ακόμη και η κατάργηση υπηρεσιών συντήρησης, όταν σήμερα το διευρωπαϊκό και εθνικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της έλλειψης πόρων και της μη τήρησης από τους παραχωρησιούχους των συμβατικών τους υποχρεώσεων, παρότι οι πολίτες πληρώνουν κανονικότατα και μάλιστα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και διόδια; Η Ομοσπονδία σας έχει αποστείλει συγκεκριμένη πρόταση για την εξεύρεση πόρων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.
Κύριε Υπουργέ,
Επιβάλλεται να αναλάβετε τις πολιτικές σας ευθύνες και να μην συμπράξετε με την υπογραφή σας στη διάλυση της Γ.Γ.Δ.Ε. γεγονός που θα προκαλέσει σύγχυση και χάος στις υπηρεσίες του τομέα υποδομών, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απορρόφησης ή και την απώλεια των αναγκαίων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τόσο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, όσο και της περιόδου 2014 – 2020, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, με απρόβλεπτες συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Λύτρας Νικόλαος Τρίφτης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση