GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «γορίλες στην ομίχλη» κινδυνεύουν κι από το πετρέλαιο

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται, σύμφωνα με τη WWF, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Αφρικής. Ο λόγος είναι τα σχέδια της βρετανικής πετρελ...


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται, σύμφωνα με τη WWF, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Αφρικής. Ο λόγος είναι τα σχέδια της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας Soco International, η οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει εξορύξεις στην περιοχή.

Πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο «Virunga», στο Κογκό, στο οποίο διαβιούν περισσότερα από 3.000 είδη άγριας ζωής, περιλαμβανομένων των γοριλών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, λόγω και της έντονης λαθροθηρίας στην περιοχή, μιας και η κυβέρνηση αδυνατεί να διαθέσει επαρκή κονδύλια για την προστασία τους (στο συγκεκριμένο πάρκο γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Γορίλες στην Ομίχλη»).

Η εταιρεία αρνείται ότι το πάρκο θα κινδυνέψει από τις δραστηριότητες της, η περιβαλλοντική οργάνωση όμως επιμένει ότι θα προκληθεί ανεπανόρθωτη μόλυνση κι ότι θα πρέπει να γίνουν αειφόρες δράσεις στην περιοχή, όπως υδροηλεκτρικά πάρκα, αλιεία και οικοτουρισμός.

Το Πάρκο έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση