GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μακρυά από ομάδες στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, δεν πληρώνουν», λέει η διεθνής ένωση ποδοσφαιριστών

«Να σκεφτούν δύο φορές πριν αποφασίσουν να υπογράψουν σε συλλόγους στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία», προειδοποίησε τους επαγγελματ...

«Να σκεφτούν δύο φορές πριν αποφασίσουν να υπογράψουν σε συλλόγους στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία», προειδοποίησε τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές το διεθνές συνδικαλιστικό όργανό τους (FIFPro), που εδρεύει στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το Reurters, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι σ' αυτές τις χώρες οι ομάδες δεν πληρώνουν, «δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους»

Tο δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Οι παίκτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους συλλόγους που δεν τα κατάφεραν στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, διότι πολλές από αυτές τις ομάδες δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Η FIFPro προειδοποιεί τους παίκτες και τα συνδικάτα για την κακή συμπεριφορά των συλλόγων στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η Κύπρος έχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά, όσον αφορά στον αριθμό των δικαστικών διαφορών ομάδων - παικτών που υποβάλλονται, ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία μάχονται για τη δεύτερη θέση.

Και στις τρεις χώρες, ο αριθμός των διαφορών αυξάνεται κάθε χρόνο. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι σύλλογοι που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι αυτό διότι οφείλουν να αποδεχτούν τους όρους της UEFA για την χορήγηση αδειών κι αυτό μειώνει τους κινδύνους.

Οι παίκτες που έχουν πρόβλημα αναγκάζονται να πληρώσουν και για τις δαπανηρές νομικές διαδικασίες.

Παρότι οι σύλλογοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσουν τους παίκτες πάνω, προσφέροντας υπέροχους μισθούς, πολυτελή σπίτια, φιλόδοξα σχέδια, μπόνους για την υπογραφή συμφωνίας, δυστυχώς τελικά δεν καταφέρνουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Σε γενικές γραμμές, μετά από μερικούς μήνες, ο παίκτης περιμένει να πληρωθεί. Κάποιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν και τα σπίτια τους, αφού ο σύλλογος δεν μπορεί ή δεν θα συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο και τα μπόνους δεν αναφέρονται ποτέ ξανά.

Η FIFPro πρόσθεσε: «Ακόμα κι αυτός που έχει κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τα νόμιμα, είναι συχνά αδύνατο να κερδίσει, αφού στο μεταξύ ο σύλλογος έχε κηρύξει πτώχευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση