GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίεργη κεραία ανίχνευσης (;) εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Πάτρας

Φίλοι από την Πάτρα, μου έστειλαν την φωτογραφία μιας περίεργης κεραίας μαζί με το παρακάτω κείμενο... "Σε κτίριο, που έχει πρό...

Φίλοι από την Πάτρα, μου έστειλαν την φωτογραφία μιας περίεργης κεραίας μαζί με το παρακάτω κείμενο...


"Σε κτίριο, που έχει πρόσοψη στην οδό Ερμού κοντά στην Πλατεία Γεωργίου Α΄στην Πάτρα, εγκαταστάθηκε μία κεραία η οποία θυμίζει τον σκελετό ανάποδης ομπρέλας (το άνοιγμα προς τα επάνω).

Το περίεργο είναι ότι η κεραία μόνον όταν σκοτεινιάζει περιστρέφεται περιοδικά (περιστρέφεται για 10 δεύτερα κάθε ένα τέταρτο περίπου) δίνοντας την εντύπωση ότι "σκανάρει" κάποιες συχνότητες.

Με δεδομένο ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν διαμερίσματα-κατοικίες και αρκετά γραφεία, γνωρίζει κάποιος να μας πεί:

Τι είδους κεραία είναι αυτή

Πόσο επικίνδυνη είναι για τους περίοικους και

Αν έχουν παρατηρηθεί και άλλες παρόμοιες κεραίες σε άλλες πόλεις;

Έχουν γίνει ενέργειες απομάκρυνσής της;

Όποιος γνωρίζει ας επιστρέψει απαντητικό e-mail στον προωθήσαντα ώστε να φθάσει και σε εμάς η σχετική ενημέρωση"

Αν λοιπόν κάποιος γνωρίζει σχετικά για την όντως παράξενη κεραία, ας απαντήσει και θα προωθήσω αρμόδια την πληροφορία.

Αναγνώστης

12 σχόλια

  1. Η Κεραία είναι ραδιοερασιτέχνη, ο οποίος λειτουργεί λογικά ΝΟΜΙΜΑ με άδεια του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών... και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας... λειτουργεί στην μπάντα των Βραχέων κυμμάτων (HF) και γυρνάει εκείνες τις ώρες γιατί εκείνη την ώρα την χρησιμοποιεί ο χειριστής από κάτω για να πραγματοποιήσει επαφές με τον ασύρματο του σ'όλο τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω πως μάλλον πρόκειται για κεραία επικοινωνίας ΕΜΕ (earth-moon-earth). Προφανώς συμαδεύει το φεγγαρι όταν είναι σε χρήση για αυτό και είναι απαραίτητο να αλλάζει η στόχευση κάθε μερικά λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exete λαθος .Εξωγηινοι εστησαν την εν λογω κεραια για να καταγραφει τις κινησεις των Πατρινων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Τι είδους κεραία είναι αυτή
    συρμάτινη!
    2.Πόσο επικίνδυνη είναι για τους περίοικους και
    επικίνδυνη είναι μόνο αν πάει κάποιος και πέσει πάνω της
    3.Αν έχουν παρατηρηθεί και άλλες παρόμοιες κεραίες σε άλλες πόλεις;
    Σε όλες τις πόλεις του κόσμου
    4.Έχουν γίνει ενέργειες απομάκρυνσής της;
    όχι γιατί επικίνδυνη είναι μόνο αν πάει κάποιος και πέσει πάνω της

    ΥΓ η άγνοια είναι πιο επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόκειται για συρμάτινη κατευθυντική κεραία βραχέων κυμάτων (καμία σχέση με ΕΜΕ όπως έγραψε κάποιος). Οι κεραίες αυτές χρησιμοποιούνται παγκοσμίως κατά χιλιάδες από ραδιοερασιτέχνες και είναι ακίνδυνες για ακτινοβολία. Σχεδιάζονται και λειτουργούν μόνο εντός των ορίων που επιτρέπονται στους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες.
    Σχετικές δ/νσεις:
    http://www.g3txq-hexbeam.com/
    http://www.spiderbeam.com/home/index.php
    http://www.eham.net/reviews/detail/8786
    6146

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προηγούμενη απάντηση που περιλαμβάνει και τα links για την κεραία αυτή, απαντά πολύ σωστά και περιγράφει την πραγματικότητα.
    Θα ήθελα όμως να απευθυνθώ στον διαχειριστή του blog και να του θυμίσω ότι όταν κάτι αναρτάται δημόσια, με κάποιο τρόπο γίνεται "είδηση" γιά πολύ κόσμο γι' αυτό είναι απολύτως απαραίτητο να ελέγχονται οι πηγές των όποιων ειδήσεων ή "ειδήσεων". Μία απλή ερώτηση σε κάποιον ραδιοερασιτέχνη θα έλυνε την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
    Πρόκειται καθαρά για κεραία βραχέων κυμάτων, και είναι ακίνδυνη.
    Είναι κεραία που χρησιμοποιείται από αδειούχους ραδιοερασιτέχνες συνδεδεμένη σε μικρό κινητήρα περιστροφής.
    Οι ραδιοερασιτέχνες κατασκευάζουν η αγοράζουν έτοιμες κεραίες τέτοιου τύπου που σκοπό έχουν το πειραματισμό και τις επαφές με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.
    Προσοχή όταν λέμε ραδιοερασιτέχνες δεν εννοούμε ραδιοπειρατές που λειτουργούν εκτός των ορίων που η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει.
    Δεν είναι δηλαδή άτομα που κάνουν αφιερώσεις η εκπέμπουν μουσική.
    Είναι άτομα που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν δώσει γραπτές εξετάσεις στο υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών και συνήθως είναι ανώτερης εκπαίδευσης άτομα που ασχολούνται και με τον ραδιοερασιτεχνισμό.
    Γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και φυσικά δεν είναι τρελοί να βάλουν στην ταράτσα τους κεραιοσυστήματα υψηλής ακτινοβολίας για να ψήνονται και οι ίδιοι.
    Έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο κράτος, βοηθώντας επικουρικά σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όπως σεισμούς, ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, πλημμύρες αναζητήσεις ανθρώπων που έχουν χαθεί στα δάση η σε θάλασσες και πολλά άλλα.
    Δεν συντρέχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τα κεραιοσυστήματα που χρησιμοποιούν και για του λόγου το αληθές ανατρέξτε στην σελίδα του αρμόδιου υπουργείου για περισσότερες πληροφορίες. http://www.yme.gr/
    Ιωάννης Σουχλέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έψαξα το θέμα και ανακάλυψα ότι το διαμέρισμα ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων. Καταλαβαίνετε ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι γεγονός ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψάξτο λίγο ακόμα να δεις. Είναι πιθανόν οι παπάδες να επικοινωνούν με το υπερπέραν.
    Βοήθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτός που την χρησιμοποιεί είναι πράκτορας των εξωγήϊνων.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ !
    ΓΗΪΝΟΙ: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω εντοπίσει παρόμοια κεραία στην Αθήνα, στην οδό Φυλής, κοντά στην Αγίου Μελετίου (μεγάλη η χάρη του). Είναι πολλοί από δαύτους με τέτοιες κεραίες.
    Γνωστός μου προμηθεύτηκε αγιασμό από παπά της ενορίας του. Άμα ψεκάσεις με αγιασμό αυτόν που έχει την κεραία, τότε η κεραία του μαραίνεται και σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίζεται. ΨΕΚΑΣΤΕ τους με ΑΓΙΑΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση