GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ απειλούν την Αίγυπτο με διακοπή βοήθειας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθέτησαν την Τρίτη μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου, ...


Οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθέτησαν την Τρίτη μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου, τονίζοντας ότι η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων θα μπορούσε να...

επηρεάσει την αποστολή της αμερικανικής βοήθειας προς το Κάιρο, αλλά διέψευσαν τις αναφορές περί διακοπής της οικονομικής ενίσχυσης.

Η αιματηρή καταστολή από το στρατό των διαδηλώσεων οπαδών του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι την περασμένη εβδομάδα, οι «ύποπτοι θάνατοι » των 37 ισλαμιστών κρατουμένων, καθώς επίσης η σύλληψη και κράτηση του πνευματικού καθοδηγητή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μπαντί την Τρίτη, έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγκάλεσε συνεδρίαση της εθνικής ομάδας ασφαλείας την Τρίτη για να συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο το θέμα της Αιγύπτου και η πιθανή αναθεώρηση της αμερικανικής βοήθεια προς τη χώρα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν αναμένουν καμία "άμεση" απόφαση σχετικά με τη βοήθεια. Επίμαχο θέμα είναι το "μέλλον" του 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια και τα περίπου 241 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική ενίσχυση προς την Αίγυπτο, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ για τρεις δεκαετίες, έως ότου ο αυταρχικός ηγέτης Χόσνι Μουμπάρακ, ανατράπηκε το 2011 μετά από λαϊκή εξέγερση.

Ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, διέψευσαν τις αναφορές που προήλθαν από το γραφείο αμερικανού γερουσιαστή, ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να σταματήσει τη βοήθεια στους στρατιωτικούς της Αιγύπτου.

Αλλά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, κατέστησαν σαφές, ότι η περαιτέρω δράση της Ουάσιγκτον, εκτός της ακύρωσης των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και της παράδοσης των τεσσάρων μαχητικών F-16, δεν έχει αποσυρθεί από το τραπέζι.

«Η βοήθειά μας και η σχέση μας με την Αίγυπτο είναι υπό επανεξέταση, αλλά δεν έχει διακοπεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ. «Η απόφαση για τη διακοπή της βοήθειας θα ανακοινωθεί, αν ανακοινωθεί, αφού θα ολοκληρωθεί η εξέταση της κατάστασης» συμπλήρωσε

Ο Έρνεστ κατέστησε επίσης σαφές, ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δυσαρεστηθεί από την κράτηση του πνευματικού καθοδηγητή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μπαντί

«Αυτή είναι απλώς η τελευταία από μια σειρά ενεργειών της αιγυπτιακής κυβέρνησης που δεν αντανακλά τη δέσμευσή της, σε μια πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς και στο σεβασμό των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Έρνεστ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κρίνουν την αιγυπτιακή κυβέρνηση με τις δράσεις και όχι με λόγια, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Αυτές σε πρώτο στάδιο πρέπει να περιλαμβάνουν το σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα του αιγυπτιακού λαού και τουλάχιστον να σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μια συνολική πολιτική διαδικασία », είπε.

Η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Αίγυπτο έχει γίνει ακανθώδες ζήτημα για το Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα βρίσκεται υπό την πίεση ορισμένων γερουσιαστών, ώστε να τεθεί σε ισχύ η απενεργοποίηση της ενίσχυσης προς την Αίγυπτο για να αντιμετωπιστεί η αιματοχυσία.

Ο Έλιοτ Άμπραμς αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να έχουν σταματήσει τη βοήθεια προς την Αίγυπτο μετά την αποπομπή του προέδρου Μόρσι στα 3 Ιουλίου.

«Φαίνεται σαν να φοβόμαστε μην προσβάλουμε τον αιγυπτιακό στρατό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμπραμς.
nooz.gr

4 σχόλια

  1. Από δημοσίευμα του Βήματος

    Το «Venus» λικνιζόταν ρυθμικά στα καταγάλανα νερά της Πάτμου. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος – Κασσανδρής προσπαθούσε να διακρίνει μέσα από τα vintage δερμάτινα κυάλια του περιώνυμου οίκου Ross and Simone στο Rhodes Island των Η.Π.Α., την χήρα του πρόωρα χαμένου Steve Jobs.

    Η κυρία Laurene Powell Jobs είχε όμως ήδη «κατέβει» με ένα από τα υπερσύγχρονα ταχύπλοα του super yacht σε παραλία του Νησιού της Αποκάλυψης.

    Το πλωτο βασίλειο της οικογένειας Jobs αξίας κάτι περισσότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια προκάλεσε τον θαυμασμό των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

    Ένα υπερσύγχρονο σκάφος σε εντυπωσιακή, «ιδιαίτερη» , μινιμαλιστική γραμμή, σχεδιασμένο από το διάσημο Philippe Starck. (Το yacht παραδόθηκε στην οικογένεια Jobs ένα χρόνο μετά το θάνατο του Αμερικανού μεγιστάνα.Το 2012 δηλαδή).

    Ο golden heir, μέγας θαυμαστής και κολλεξιοναίρ των επίπλων και αντικειμένων του Starck, εδώ και πολλά χρόνια δεν θα μπορούσε παρά να νοιώθει πανευτυχής μπροστά σε αυτό το super glamorous αριστούργημα που κατασκεύασαν τα ναυπηγεία Feadship.

    Ατέλειωτα parties, ολονύχτιοι χοροί και συλλεκτικές σαμπάνιες, πανέμορφα κορίτσια και υπερπολυτελή σκάφη εκατομμυρίων δολαρίων. Η Πάτμος ζούσε πραγματικά μεγάλες στιγμές το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

    Το Luna του Αμπράμοβιτς και οι συνεχείς ανεφοδιασμοί με αστακούς και γαρίδες
    Αρκετά πιο μακριά στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες είχε φθάσει το «Luna». Το εντυπωσιακό, μήκους 115μ. yacht του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

    Το «Luna» φιλοξενούσε φίλους του Ρώσου μεγιστάνα οι οποίοι απολάμβαναν τις διακοπές τους στα Ελληνικά νησιά.

    Δεν γνωρίζω αν το yacht θα κατηφορίσει στην Μεσσηνία για τους γάμους της κόρης του Ελληνοποντιακής καταγωγής επιχειρηματία κ. Φιλάρετου Καλτσίδη. Το πλήρωμα πάντως του σκάφους άφησε πολλά χρήματα στα νησιά που «περνούσε» όταν το crew αποφάσιζε να κάνει ανεφοδιασμό στις κουζίνες. Αστακοί, γαρίδες, καραβίδες και άλλα ψαρικά, μεταφέρονταν με ταχύπλοα στο «Luna».

    Ο τέως, ο Νιόνιος, επιχειρηματίες και εφοπλιστές στο πάρτι Κουτσολιούτσου
    Και ενώ στη θαλαμηγό του Αμπράμοβιτς οι καλεσμένοι του διασκέδαζαν με δυνατές μουσικές, σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού (δίπλα στην Ξυλοκέριζα), ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απολάμβανε το ποτό του μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, ισχυρούς εφοπλιστές και γνωστούς επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ξεπουλημένα γουρούνια! Δεν ανήκουν στο γουρουνοστάσιο όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή για λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια εσάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων; Δεν ανήκουν εκείνοι, οι ακόμα πιο αξιολύπητοι, που για να απολαμβάνουν το προνόμιο της αργομισθίας ή για να φανούν κάπως πιο σημαντικοί, μετατρέπονται δίχως τύψεις σε αυλικούς, βαλέδες και παράσιτα στις παρακάμαρες των υπουργών ή στις τραπεζαρίες των πλούσιων; Δεν ανήκουν οι δημοσιογράφοι που πουλάνε την πένα τους σε όποιον πληρώνει τα περισσότερα, ή οι χρονογράφοι που γλείφουν τις μπότες και παριστάνουν πώς τάχα θέλουν να τις γυαλίσουν, οι νταβατζήδες, οι πονηροί, οι παντογνώστες γραφιάδες, όλα αυτά τα ξεπουλημένα γουρούνια;… Ξεπουλημένα γουρούνια είναι όλα εκείνα τα ανθρωπάκια που κάποτε παρίσταναν τους ενθουσιώδεις ή τους σκληρούς και τους άκαμπτους, που επιδείκνυαν την υποτιθέμενη ανεξαρτησία και εκκεντρικότητά τους, ενώ κάποιο ωραίο πρωϊ, εντελώς αδειασμένοι, διαλυμένοι, αποκαμωμένοι, τελειωμένοι, έδεσαν σφιχτά ένα κόκκινο μεταξωτό φουλάρι στο λαιμό, πρόσθεσαν στο κεφάλι τους ένα τετράγωνο καπελίνο, όπως τα αδέλφια τους τα γουρούνια των πανηγυριών, και, τελικά, στριφογυρίζοντας και γρυλίζοντας, περπάτησαν αυτόβουλα προς το χοιροστάσιο της χυδαιότητας… Θεωρούν τους εαυτούς τους προστατευόμενους κάποιου υπουργού, ή εθελοντές μιας κάποιας πολύ σπουδαίας υπόθεσης! Δεν είναι όμως εθελοντές, αλλά ξεπουλημένα γουρούνια! Δεν διατρέχουν κανέναν άλλον κίνδυνο πέραν του να σκεπαστούν είτε από μία βροχή φτυσιμάτων, είτε από την ανουσιότητα των λιβανισμάτων!»

    Α ρε Νιόνιο, ξέραμε από καιρό ότι είσαι “κάλπικος παράς”, αλλά να γίνεις γελωτοποιός της αυλής πάει πολύ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούτζουκας Τηλέμαχος21 Αυγ 2013, 4:20:00 μ.μ.


    Η φτώχεια δεν είναι παλιά ελληνική ταινία, δεν έχει μόνο αυτοσαρκασμό και πλάκα και ωραίες ατάκες. Έχει κόσμο που παλεύει να ζήσει με 200 ευρώ και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.

    Έχει κόσμο που λέει πεινάω και θέλω να πάω σπίτι μου και κόσμο που ψάχνει το σπίτι του και δεν το βρίσκει πουθενά.

    Λέμε και ξαναλέμε για τη φτώχεια.

    Λέμε ότι δε μας φοβίζει.

    Μιλάμε για αλληλεγγύη, για κεράσματα, οι γονείς βοηθάνε, τα παιδιά βοηθάνε, οι φίλοι αλληλοβοηθιούνται.

    Μιλάμε για εγχειρήματα, συλλογικές κουζίνες και ένα σωρό ωραίες ιδέες.

    Αλλά η φτώχεια μας κυκλώνει, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, γονατίζει ανθρώπους, γονατίζει γνωστούς και αγνώστους ,εμάς τους ίδιους ,μας κλέβει χρόνια, μας αποκλείει απ’ την ίδια τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

    Το μέλλων της Ελλάδος θα είναι δύσκολο αλλά πιστεύω να έχει αίσιο τέλος ΑΝ ΦΎΓΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΡΉΓΟΡΑΑΑΑΑΑΑ ..

    Τα ενεργειακά της Ελλάδος, η Γεωστρατηγική της θέση πειράζουν πολύ το Ρώσικο,Γερμανικό, αραβικό-μουσουλμανικό τόξο έχουν κάνει
    την Ελλάδα ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ γιατί ξέρουν για τα ενεργειακά μας … Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ[ΑΚΟΜΑ}...

    Αν ρωτήσεις έναν ΕΛΛΗΝΑ τι είναι Α.Ο.Ζ και τι υφαλοκρηπίδα έχουν μαύρα μεσάνυχτα...

    Για να κηρύξεις Α.Ο.Ζ θα πρέπει τα θαλάσσια σύνορα της άλλης χώρας να απέχουν από το έδαφος της 400 ναυτικά μίλια από την Α.Ο.Ζ { εκεί που ενώνεται η θάλασσα της γείτονας χώρας θα πρέπει να έχουμε 200 μίλια Ελλάδος και άλλα 200 μίλια Τουρκίας =400 μίλια αυτά δεν υπάρχουν δυστυχώς...Προσέξετε η θάλασσα και ΟΧΙ η ξηρα..

    Για δείτε στο χάρτη μας; οι ακτές της Τουρκίας με της Ελλάδος δεν καλύπτονται η υφαλοκρηπίδα που είναι 12 μίλια σε πολλές περιπτώσεις έτσι αντιδρά ακόμα και για τα 12 μίλια η Τουρκία...ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΑ 400 της Α.Ο.Ζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπούτζουκας Τηλέμαχος21 Αυγ 2013, 4:22:00 μ.μ.

    Τι λέει το διεθνές δίκαιο ΓΙΑ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ ότι καθορίζεται κυκλικά η τετράγωνα από τα παράλια μιας χώρας..

    Αν δεν πληρούνται αυτά τι γίνετε; σε αυτές την περιπτώσει κυβερνητικές διαβούλευσης, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη θέση μεταξύ τον δυο χωρών, και αν δεν γίνει αυτό πάμε της ισομερή απόσταση τον ακτών τον δυο χωρών αλλά δεν έχει διεθνή ΝΟΜΙΚΉ ισχύει ΑΛΛΙΟΣ πόλεμος…

    Όμως αν χυθεί αίμα σε Ευρωπαϊκή χώρα από χώρα μη Ευρωπαϊκή τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την Ευρωπαϊκή ένωση… {όπλο για διαπραγαματευση ΚΑΙ ΑΝ ΘΈΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ}

    Αφήνετε την χρυσή αυγή που είναι ΝΑΖΙ Χούντα πολλοί από εσάς και στον Ελληνικό ΛΑΌ λένε ότι {Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΥΤΟΊ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΊ} βρήκαν πετρέλαιο στο Πρίνο και την Θάσο, και άρχισαν να παίρνουν μονομερής αποφάσεις ΠΟΥ δεν μας βγήκαν σε καλό, έτσι όταν ήλθε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι το 1974 και αφού πήρε σοβαρές εσωτερικές αποφάσεις ήλθε σε μια μυστική συμφωνία με τον Ντεμιρέλ 31 Μαΐου του 1975 να σταματήσουνε και οι δυο χώρες τα περί υδρογονανθράκων ώστε να λυθεί το θέμα με την εποπτεία τον μεγάλων δυνάμεων...Αν δεν το έκανε αυτό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σήμερα ίσως οι Τούρκοι να έπινα τσάι στο μεϊντάνι, εκμεταλλευόμενοι ΚΑΙ το καινό ακυβερνησίας τον ΗΠΑ με την υπόθεση Νίξον ΤΟΤΕ , ΕΝΑ σοβαρό πρόβλημα όπου βρέθηκαν οι ΗΠΑ σε μια αμηχανία ακυβερνησίας έτσι ακολούθησαν οι Αττίλας 1+2 όταν οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ πήγαν και επιτέθηκαν σε ξένο κράτος να ανατρέψουν τον πρόεδρο τους ΜΑΚΆΡΙΟ...

    Για να μάθουν μερικοί το τι κακό έκανε η Χούντα στην χώρα μας.

    Αν τότε δεν επέβαιναν μυστικά οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πως θα πολεμούσαμε τους τουρκους; ΕΕ;; με τα κιβώτια από πέτρες που μας είχαν δώσει; έτσι με την βοήθεια τον ΗΠΑ και Ισραηλινών αναγκάσαμε τους Τούρκους να δεχτούν την μυστική πρόταση γέρου Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον Ντεμιρελ...και σταμάτησαν τα περί υδργοναδρακων και για τους δυο ΛΑΟΥΣ...

    Σήμερα η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις με της γείτονες χώρες, που ενώνει την Α.Ο.Ζ ΚΑΙ με την εποπτεία τον μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ και ΙΣΡΑΗΛ να λυθεί το πρόβλημα αναίμακτα με τους γείτονες τον οποίον οι θρησκευτικές τους πεποίθησης αιώνων και ηγέτες π.χ μουσουλμάνικη ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑ και με τους θεομπαιχτες ΡΟΣΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ και δεν δέχονται ΤΙΠΟΤΑ ..

    Αυτά είναι τα μόνα ΌΠΛΑ που διαθέτη η Ελλάδα.... Τι είπε ο καρά μουσουλμάνος ΕΡΤΟΓΑΝ ΕΧΘΕΣ; ...ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΦΤΑΊΕΙ...???? Και εδώ οι παπαγάλοι μας λένε για αύξηση τουρισμού??? όταν Αίγυπτος και Τουρκία ΕΊΝΑΙ ΝΕΚΡΕΣ ΜΑΖΕΥΑΝ 25.000.000 ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ...ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...Και ακομα βριζουν ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ,,,ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΣΚΑΤΑ.... ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΘΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΙΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ...ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΗΠΑ; ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΤΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ..ΕΣΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟΝ....ΘΕΛΕΤΕ ΑΙΜΑ;;;ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση