GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιρρεπείς στην κατάθλιψη όσοι προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Οι νέοι άνθρωποι που κάνουν περιστασιακό σεξ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, αναφέρουν επισ...



Οι νέοι άνθρωποι που κάνουν περιστασιακό σεξ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Όπως διαπίστωσαν, τα ποσοστά του γενικευμένου άγχους, του κοινωνικού άγχους και της κατάθλιψης ήταν αυξημένα σε όσους έκαναν σεξ με άτομα που ήξεραν λιγότερο από μία εβδομάδα.
Η νέα μελέτη είναι η μεγαλύτερη του είδους, καθώς διεξήχθη σε 3.900 ετεροφυλόφιλους φοιτητές, το 11% εκ των οποίων - η πλειονότητα ήταν άνδρες - δήλωσαν πως είχαν κάνει περιστασιακό σεξ τον τελευταίο μήνα.Από αυτούς τους εθελοντές, οι περισσότεροι παραδέχθηκαν πως το περιστασιακό σεξ τους άγχωνε και τους προκαλούσε κατάθλιψη.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι στους ετεροφυλόφιλους νέους, το περιστασιακό σεξ σχετίζεται με αρνητικά συναισθήματα και επιβάρυνση της ψυχικής καταστάσεως», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μελίνα Μπερσάμιν, ψυχολόγος στο Κέντρο Έρευνας Πρόληψης του πανεπιστημίου.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Σεξ» (JSR), πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές από 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες βιώνουν πιο αρνητικά συναισθήματα στο περιστασιακό σεξ απ’ ό,τι οι άντρες, αλλά η παρούσα δεν έδειξε να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο φύλων.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση