GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερόσυλοι έκλεψαν καμπάνα στα Άγραφα

Φτερά έκανε η καμπάνα των Αγίων Αποστόλων στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας.Δίδεται αμοιβή για την ανευρεσή της. Νέο χτύπημα ιερόσυλων στην Ευρυτ...

Φτερά έκανε η καμπάνα των Αγίων Αποστόλων στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας.Δίδεται αμοιβή για την ανευρεσή της.
Νέο χτύπημα ιερόσυλων στην Ευρυτανία μετά απο τις δεκάδες κλοπές που έχουν καταγγελθεί σε παγκάρια εκκλησιών .
Στόχος, αυτή τη φορά, ήταν η καμπάνα του ναού των Αγίων Αποστόλων στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας η οποία την Κυριακή μετά τις γιορτές του 15Αύγουστου έκανε φτερά.
Οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν όυτε ιερό ούτε όσιο αφού δεν δίστασαν να κατεβάσουν και να κλέψουν ακόμα και την καμπάνα από το πανέμορφο εξωκλήσι .
Οι άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων κατέβασαν την καμπάνα από το κωδωνοστάσιο της εκκλησίας χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι στο χωριό τις ημέρες του 15Αύγουστου υπήρχε πολύς κόσμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline που επικοινώνησε με κατοίκους του χωριού,η καμπάνα κλάπηκε ξημερώματα Κυριακής αφού το Σάββατο ήταν στην θέση της ενώ δεν αποκλείεται,οι δράστες ,να την έσπασαν οι ίδιοι για να μπορέσουν να την μεταφέρουν χωρίς να δίνουν στόχο.
Το όμορφο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή των Αγράφων και τους κατοίκους στο Λιθοχώρι,είναι χτισμένο απο τον ομογενή (ΗΠΑ) Κώστα Κάλπο το 1963-1967,τάμα προς τον αδερφό του Φώτη,στην οποία καμπάνα(Φώτο) είχε χαράξει και το όνομά του.
Η κατασκευή της εκκλησίας ολοκληρώθηκε απο τα παιδιά του.
Σε επικοινωνία του "PO"με την οικογένεια τονίστηκε η μεγάλη ιστορική όσο και προσωπική σημασία που έχει για τους ίδιους η ανέυρεση της καμπάνας και δίδεται αμοιβή 1000 $ σε όποιον την βρεί και την βάλει στην θέση της.
Η κλοπή της καμπάνας έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους των Αγράφων ,οι οποίοι δηλώνουν απροστάτευτοι στο κάθε ιερόσυλο .
Δείτε φωτογραφία απο την καμπάνα που κλάπηκε και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας(έστω και ανώνυμα) μέσω του email μας ή της φόρμας επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1656.html#ixzz2d0VxyLbb

3 σχόλια

  1. Θα πιάσει τόπο, θα γίνει χρήσιμα αντικείμενα και το κυριότερο θα ησυχάσουν τα αυτιά μερικών ταλαιπωρημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγόρασα από παπά 2 ασημένια καντήλια (το ένα μάλλον επάργυρο) σε πολύ καλή τιμή. Στο χέρι φτιαγμένα, σφυρήλατα στη πίσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση