GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κορκίδης θέλει νέα μείωση μισθών...

Θέμα μείωσης έως και 13% των μισθών για 500.000 εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικ...

Θέμα μείωσης έως και 13% των μισθών για 500.000 εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, διαφορετικά, όπως λέει, αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.
Σε δηλώσεις του στην "Ημερησία" αναφέρει "Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών".
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ (όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% - 32% που επιβλήθηκε με νόμο).
Την επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης («λογική μείωση μισθών») με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, όπως δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν και τη μη υποχρέωση εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων από τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση