GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση στους αριθμούς... να δούμε και στο ταμείο! - Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη

Μπορεί να είναι αισθητή η αλλαγή κλίματος στον τουρισμό στην Κρήτη, φέτος, ωστόσο οι φορείς του τουρισμού παραμένουν συγκρατημένα αι...


Μπορεί να είναι αισθητή η αλλαγή κλίματος στον τουρισμό στην Κρήτη, φέτος, ωστόσο οι φορείς του τουρισμού παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι αναμένοντας...

τον απολογισμό στο τέλος της σεζόν. Την ίδια στιγμή, προτάσσουν την αναγκαιότητα να καταβληθεί προσπάθεια για ένα πιο "ποιοτικό" τουρισμό ενώ στις προτεραιότητες παραμένει η πάγια επιθυμία για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.
"Το κλίμα έχει αλλάξει. Έχουμε, αριθμητικά, αύξηση, όμως ποιοτικά ... δεν είναι αυτό που αξίζει ο τόπος μας" - λέει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης. Ο ίδιος αναφέρει ότι καταγράφεται αύξηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ωστόσο δεν καταγράφεται ανάλογη αύξηση στην αρχή και το τέλος της σεζόν ώστε να μπορέσουν να εξασφαλιστούν και θέσεις εργασίας.

Την αναγκαιότητα να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να κατακτηθεί τουρισμός ... επιπέδου προτάσσει ο κ.Βλατάκης, ενώ παράλληλα επαναφέρει την επιθυμία όλων των φορέων του τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, ενώ δε διστάζει να αρθρώσει και το διαχρονικό ... όραμα: αυτός της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Όσο για την αύξηση και στα έσοδα, ο Μ.Βλατάκης είναι συγκρατημένος:"Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ευελπιστώ ότι η αριθμητική αύξηση θα κυμανθεί πάνω από το 10%. Εύχομαι να είναι ανάλογα και τα έσοδα" - λέει ο ίδιος.

Η μείωση του ΦΠΑ ... άργησε!

Μόνο ... ψυχολογική επίδραση έχει η μείωση του ΦΠΑ, κατά τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων, κι αυτό γιατί όπως εκτιμά το μέτρο ελήφθη αργά, "χωρίς προγραμματισμό και δε φτάνει στον καταναλωτή, δεν πάει στον τουρίστα, καθώς δεν πέρασε στο πακέτο". Ο κ.Βλατάκης αναφέρει ότι η μείωση στο ΦΠΑ έγινε πρόχειρα,"όπως τα περισσότερα στη χώρα μας" και δε θα έχει την αναμενόμενη επιτυχία.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση