GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπερλουσκόνι: Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω...

Σημαιάκια και πανό υπέρ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη από μέλη του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας. "Ελεύθερος Σίλβιο" κ...

Σημαιάκια και πανό υπέρ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη από μέλη του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας. "Ελεύθερος Σίλβιο" και "Πρόεδρε Μπερλουσκόνι είμαστε μαζί σου", "Σίλβιο, μας κάλεσες και εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως", "Τώρα φυλακίστε μας όλους", αναγράφονται σε πλακάτ ενώ ο Καβαλιέρε μίλησε στην πλατεία del Plebiscito, γύρω από την οποία είχε κλείσει η κυκλοφορία.
Μάλιστα, θα ακολουθήσει καθιστική διαμαρτυρία ενώ, περίπου 500 πούλμαν μετέφεραν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού από τον ιταλικό Άρειο Πάγο.
"Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δεσμευτώ ξανά, με περισσότερο ενθουσιασμό και πάθος από ποτέ άλλοτε", είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο πλήθος που έχει μαζευτεί και τραγουδά τον εθνικό ύμνο.
"Το κοινοβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει στην έγκριση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση", τόνισε και απευθυνόμενος στο κοινό είπε πως "αυτή είναι η γειτονιά και αυτή η αγάπη σας".
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι αθώος, επαναλαμβάνοντας ότι η καταδίκη του από τον 'Αρειο Πάγο της Ρώμης προέκυψε χωρίς στοιχεία ενοχής. "Πρέπει να σας πως, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι είμαι αθώος", τόνισε.
Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι "είναι ευγνώμων προς όλους όσοι τον στηρίζουν σήμερα, διότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη".
"Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω", τόνισε, τέλος, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κεντροδεξιάς, στην οδό Πλεμπισίτο της Ρώμης συγκεντρώθηκαν περίπου 25.0000 διαδηλωτές.
Όλοι σχεδόν οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαία της Φόρτσα Ιτάλια, του κόμματος που ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να επανιδρύσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, και με το οποίο είχε εμφανιστεί στην πολιτική πριν από δεκαεννέα χρόνια, το 1994.
Απόντες ήταν οι υπουργοί ενώ ανάμεσα στα μέλη του κόμματος ήταν οι: Fabrizio Cicchitto, Lucio Malan, Renata Polverini και Laura Ravetto.
Σημειώνεται ότι, σήμερα το βράδυ, ή το αργότερο αύριο Δευτέρα, oι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας στην βουλή και στην γερουσία, Ρενάτο Μπορουνέττα και Ρενάτο Σκιφάνι, είναι πολύ πιθανό να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο (προεδρικό μέγαρο), για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση