GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφαίρεσαν τα μάτια από εξάχρονο παιδί στην Κίνα για εμπόριο οργάνων

Παγκόσμιο σοκ από την απίστευτη βαρβαρότητα Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα και σε όλοκληρο τον κόσμο η απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη έν...


Παγκόσμιο σοκ από την απίστευτη βαρβαρότητα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα και σε όλοκληρο τον κόσμο η απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη ένα αγοράκι 6 ετών, το οποίο απήχθη από αγνώστους που το νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια για να χρησιμοποιήσουν τους κερατοειδείς χιτώνες του σε παράνομες μεταμοσχεύσεις.

Η τηλεόραση της επαρχίας Σανσί πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται το παιδί, που πλέον είναι τυφλό, στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με καλυμμένες τις κόχες των ματιών με επιδέσμους.

Η αποτροπιαστική ιστορία του 6χρονου έφερε για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων στην Κίνα, η έλλειψη των οποίων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός παράνομου εμπορίου οργάνων για μεταμόσχευση στη χώρα.

Στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης μίλησαν και οι γονείς του παιδιού, που κατάγονται από μια φτωχή, αγροτική περιοχή. Αφηγήθηκαν ότι αρχικά νόμιζαν ότι το παιδί τους έπεσε και χτύπησε, μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι του είχαν αφαιρεθεί και τα δύο μάτια.

"Είχε αίματα σε όλο το πρόσωπο, τα βλέφαρά του ήταν γυρισμένα και από κάτω έλειπαν τα μάτια του", είπε ο πατέρας.

Αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο οφθαλμούς από τους οποίους είχε αφαιρεθεί ο κερατοειδής χιτώνας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 100.000 γουάν (περίπου 12.000 ευρώ) σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας γυναίκας που θεωρείται βασική ύποπτη στην υπόθεση.

Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις στην Κίνα γίνονται με όργανα που λαμβάνονται από θανατοποινίτες ή από κρατούμενους, μετά το θάνατό τους και συχνά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών τους, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αρχές ωστόσο διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, οι νεκροί πρέπει να θάβονται χωρίς να ακρωτηριάζονται και για αυτό ελάχιστοι Κινέζοι δέχονται να δωρίσουν τα όργανα των συγγενικών τους προσώπων όταν πεθαίνουν




Athesvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση