GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως θα περιορίσετε τα έξοδα σας

Κρίση είναι, θα περάσει. Αλλά ως τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα χρειαστεί να κάνουν περικοπές. Αντί να αρχίσετε να κόβετε έξοδα από ...

Κρίση είναι, θα περάσει. Αλλά ως τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα χρειαστεί να κάνουν περικοπές. Αντί να αρχίσετε να κόβετε έξοδα από το σούπερ μάρκετ, δοκιμάστε να ξεκινήσετε πρώτα από τις...
“κρυφές” σπατάλες, τα έξοδα εκείνα που φαίνονται αμελητέα σε καθημερινό ή εβδομαδιαίο επίπεδο, αλλά αν προστεθούν στο τέλος του μήνα ή του χρόνου, κάνουν ένα αξιοσέβαστο άθροισμα, που μπορεί να πληρώσει από μόνο του την… έκτακτη εισφορά. Ιδού μερικά συνηθισμένα παραδείγματα.

Εμφιαλωμένο νερό

Μισό λίτρο εμφιαλωμένο νερό κοστίζει τουλάχιστον 50 λεπτά. Αν αγοράζετε ένα κάθε μέρα, δίνετε 4,5 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 18 ευρώ το μήνα και 216 ευρώ το χρόνο! Με λιγότερα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε κανάτες με φίλτρα νερού.

Τόκοι πιστωτικών καρτών

Εάν δεν πληρώνετε το σύνολο του υπολοίπου των καρτών σας κάθε μήνα, σπαταλάτε χρήματα σε τόκους. Εάν έχετε υπόλοιπο 1.000 ευρώ σε μια κάρτα που χρεώνει 18 τοις εκατό επιτόκιο, θα χάνετε 180 ευρώ κάθε χρόνο μόνο και μόνο για τους τόκους.

Χρεώσεις ΑΤΜ

Οι τράπεζες χρεώνουν περίπου 1,5 ευρών για τη χρήση ΑΤΜ που δεν είναι στο δίκτυό της. Αν το συνηθίζετε θα πληρώνετε περίπου 70 ευρώ το χρόνο για να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας χρήματα.

Αγορά λογισμικού

Πολλά δημοφιλή προγράμματα λογισμικού έχουν δωρεάν εναλλακτικές λύσεις που είναι εξίσου καλές με τις πληρωμένες εκδόσεις. Για παράδειγμα, η δωρεάν σουίτα OpenOffice περιλαμβάνει λογισμικό επεξεργασίας κειμένου. Το Pixlr προσφέρει δωρεάν online επεξεργασία φωτογραφιών με δύο εκλεκτής ποιότητας εφέ και ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας. Για πιο προηγμένη επεξεργασία, προσφέρεται ελεύθερο λογισμικό όπως το Gimp.

Καφές

Αν αγοράζετε καφέ κάθε πρωί, πληρώνοντας 2 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, πληρώνετε 10 ευρώ την εβδομάδα (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), δηλ. 40 ευρώ την εβδομάδα και 480 ευρώ το χρόνο! Πάρτε τον καφέ από το σπίτι και αποφύγετε τον έτοιμο σε καθημερινή βάση.

Ασφάλειες

Αν εφησυχάζουμε σχετικά με την ασφάλιση μας μπορεί να μας κοστίσει χρήματα. Καλό θα ήταν να αλλάζουμε ασφαλιστική μία φορά το χρόνο – γιατί όταν τα ασφάλιστρα παίρνουν πτώση ή νέες, φθηνότερες πολιτικές είναι διαθέσιμες, κανείς δεν πρόκειται να σας το πει, αν δε το ζητήσετε.

Υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε

Οι αυτόματες πληρωμές μας κάνουν τεμπέληδες. Εάν πληρώνετε για κάτι κάθε μήνα – π.χ. Συνδρομή στο γυμναστήριο, συνδρομή περιοδικών, ή κάποια υπηρεσία streaming – φροντίστε να το χρησιμοποιείτε, αλλιώς σπαταλάτε μετρητά.

Πάγια κινητής τηλεφωνίας

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 500 ευρώ το χρόνο σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας. Αλλά πολλοί άνθρωποι πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούν ποτέ. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα μηνιαία πρόγραμμα ομιλίας αξίας 50 ευρώ, αλλά σπάνια χρησιμοποιείτε πάνω από τον μισό δωρεάν χρόνο ομιλίας που σας προσφέρει, μπορείτε να αλλάξετε πρόγραμμα για να πληρώνετε λιγότερα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση