GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηχανή φωτοσύνθεσης για ανθρώπους παρουσίασαν Ιάπωνες σχεδιαστές [εικόνα]

Τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης κατάφεραν να αναπαράγουν δύο καλλιτέχνες σχεδιαστές, παρουσιάζοντας την στολή Algaculture, που θα επιτρέ...


Τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης κατάφεραν να αναπαράγουν δύο καλλιτέχνες σχεδιαστές, παρουσιάζοντας την στολή Algaculture, που θα επιτρέπει στον ανθρώπινο οργανισμό να καταναλώνει θρεπτικά συστατικά μέσω μιας φωτοσυνθετικής διαδικασίας.

Ο Ιάπωνας σχεδιαστης Μιτσικο Νιτα και ο Βρετανός συνεργάτης του Μάικλ Μπάρτον δημιούργησε το συγκεκριμένο κοστούμι ως μία ριζοσπαστική απόπειρα να λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού στον κόσμο.

Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, το Algaculture αποτελεί μια νέα συμβιωτική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και την άλγη και προτείνει ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα ζουν χρησιμοποιώντας τα όργανα του σώματος, ως ημι-φωτοσυνθετικά. Η στολή σχεδόν δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να λειτουργήσει ακριβώς όπως ένα φυτό παίρνοντας θρεπτικά συστατικά από τον ήλιο. Παράλληλα, πρόκειται για συμβιωτική συσκευή (που κυριλεκτικά σημαίνει ότι και οι δύο φορείς που εξ ολοκλήρου εξαρτώνται από κάθε άλλο για την επιβίωση), δημιουργώντας μία αμοιβαία επωφελή σχέση του ατόμου με την άλγη.

Οπως ορισμένα είδη σαλαμάνδρας, τα οποία έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι φωτοσυνθετικά σπονδυλωτά, ο Μπαρτον και ο Νιτα οραματίζονται ένα μέλλον όπου τα κοστούμια θα χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή.

Την πρωτότυπη αυτή συσκευή, παρουσιάστηκε στην έκθεση βιοτεχνολογικών στη Victoria του Λονδίνου και στο Μουσείο Albert. Στα πλαίσια της επίδειξης, μία τραγουδίστρια της όπερας φοράει την στολή και το διοξείδιο του άνθρακα που αναπνέει χρησιμοποιείται για να ταΐσει την άλγη, η οποία με τη σειρά της γίνεται τροφή για τον άνθρωπο.

Η ποιότητα της άλγης εξαρτάται από το τραγούδιδημιουργώντας ένα είδος «ηχητικής ενίσχυσης των τροφίμων», όπου διαφορετικές συχνότητες κάνουν τη γεύση των τροφίμων, είτε πικρή είτε γλυκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση