GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: Επενδυτικές ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα

Επενδυτικές «ευκαιρίες» στα ελληνικά ομόλογα, ενόψει της διαμάχης που αναμένεται το φθινόπωρο μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος...

Επενδυτικές «ευκαιρίες» στα ελληνικά ομόλογα, ενόψει της διαμάχης που αναμένεται το φθινόπωρο μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος «βλέπουν» οι Financial Times. Όπως υποστηρίζουν, καμία ευρωπαϊκή πολιτική δεν μπορεί να... αναπτυχθεί μέχρι τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και μέχρι τότε, θα πρέπει να διατηρηθεί η ψευδαίσθηση ότι δεν θα υπάρχει διαγραφή χρέους που έχει στην κατοχή του ο επίσημος τομέας (OSI).

To ΔΝΤ, εκτιμούν, είναι διατεθειμένο να περιμένει έως τις γερμανικές εκλογές, προτού πιέσει για ένα OSI, που όταν όμως γίνει θα προκαλέσει την αντίδραση της Γερμανίας που θα αρνηθεί την αναγκαιότητα νέου «κουρέματος». Εάν απαιτηθεί, τότε ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί θα επιμείνουν σε ένα νέο PSI, ενδεχόμενο που θα προκαλέσει «ακόμη πιο πικρή αντίδραση στην Αθήνα» υποστηρίζουν.

«Αυτό θα επιφέρει ζημία στην τιμή των ελληνικών τίτλων και στις ρήτρες ανάπτυξης (με τις οποίες αυτοί είναι συνδεδεμένοι και οι οποίοι έχουν πενταπλασιάσει την αξία τους από τον Αύγουστο του 2012)» εκτιμούν οι FT υποστηρίζοντας πως «τότε οι κερδοσκόποι θα συγκεντρώσουν και πάλι ελληνικό ρίσκο». Ο αναλυτής των FT δηλώνει πως βρίσκει ενδιαφέρουσες τις σειρές των ελληνικών ομολόγων και το παιχνίδι της κατάρρευσης μετά τις γερμανικές εκλογές αν και άλλοι προτιμούν τις ρήτρες ανάπτυξης (warrants), εκτιμώντας πως σε ενδεχόμενη διαμάχη για το OSI τα warrants θα υποχωρήσουν κατά δύο τρίτα λιγότερο σε σχέση με τις ελληνικές σειρές ομολόγων.

Υποστηρίζει δε πως τελικά, τα ελληνικά ομόλογα θα προστατευθούν. Εν αντιθέσει με όσα ίσχυαν το 2012 που έγινε το PSI, αυτά διέπονται πλέον από το βρετανικό δίκαιο και όχι από το ελληνικό. «Ακόμη και ο πιο στενόμυαλος Γερμανός πολιτικός, θα μπορέσει να δει πόσο δύσκολο θα είναι να επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη στήριξης της ευρωπαϊκής υπεροχής σε δικαστήριο του Λονδίνου», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση