GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γρανίτες mojito καρπούζι

Εύκολη σπιτική γρανίτα Καρπούζι Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πέφτουμε με τα μούτρα στα παγωτά για μικρές δροσιστικές απολαύσεις! Τι...


Εύκολη σπιτική γρανίτα Καρπούζι

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πέφτουμε με τα μούτρα στα παγωτά για μικρές δροσιστικές απολαύσεις! Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες που παίρνουμε καθημερινώς από αυτού του είδους τις γευστικές ατασθαλίες; Ακολουθεί πανεύκολη συνταγή για σπιτικές γρανίτες καρπούζι που θα σας ξετρελάνουν!

 Για 12 Γρανίτες

240 ml πολτοποιημένο καρπούζι (περίπου 2 ½ κούπες κομμένο καρπούζι)

60ml χυμό φρέσκου lime

30 ml σιρόπι ζάχαρης

240 ml ρούμι

500 ml σόδα

Αρχικά ζεσταίνουμε ½ της κούπας νερό με ½ της κούπας ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα ρίχνουμε 1 κούπα φύλλα μέντας ή δυόσμου, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα φύλλα 20 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε το μείγμα αφαιρώντας τα φύλλα.

*Η συνταγή βγάζει περισσότερο σιρόπι από όσο χρειάζεται.

Στο πολτοποιημένο αλλά ελαφρώς πηχτό καρπούζι προσθέτουμε το χυμό lime, το σιρόπι μέντας και το ρούμι και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά σε ένα shaker. Γέμισε τις θήκες για γρανίτα ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα κατά ¾ συμπληρώστε το υπόλοιπο με σόδα. Αφήστε τα στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να αρχίσουν να σταθεροποιούνται και βάλτε μέσα τα ξυλάκια. Αφήστε όλη τη νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση