GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης ...Μακρακώμης!

Επίτιμος δημότης της Μακρακώμης του νόμου Φθιώτιδας είναι από το 1992 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Ο Σόιμπλε ήταν...

Επίτιμος δημότης της Μακρακώμης του νόμου Φθιώτιδας είναι από το 1992 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
Ο Σόιμπλε ήταν το 1991 υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ και τότε είχε δωρίσει στο Δήμο Μακρακώμης ένα πυροσβεστικό όχημα.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Καθημερινή", ένα χρόνο μετά το 1992, όταν ο Σόιμπλε έφυγε από το υπουργείο και τέθηκε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο δήμος σε ανταπόδοση της χειρονομίας του απένειμε το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, τα οποία παρέλαβε εκπρόσωπός του σε τελετή στο δημαρχείο Μακρακώμης.
Πως έγινε η επαφή με τον τότε Δήμαρχο Μιλτιάδη Ριζάκη
Όπως είπε στο LamiaReport, o 88χρονος σήμερα και επί σειρά ετών Δήμαρχος Μακρακώμης Μιλτιάδης Ριζάκης, όταν στις 2 Οκτωβρίου του 1990 έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Σόιμπλε, η οποία τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη του τη ζωή, ο Δήμαρχος του έστειλε τηλεγράφημα συμπαράστασης και ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Ο Σόιμπλε του είχε απαντήσει για να τον ευχαριστήσει και στη συνέχεια υπήρξε μια αλληλογραφία μεταξύ τους. Ο Σόιμπλε του είχε πει." Ότι θελήσεις να μην διστάσεις να μου το ζητήσεις..."
Ο Δήμαρχος που ποτέ δεν ζητούσε κάτι για τον εαυτό του αλλά πάντα για τον τόπου του, που υπεραγαπάει, του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα που είχε ανάγκη η περιοχή.
"Μέσα σε είκοσι ημέρες πήραμε θετική απάντηση. Πήγα ο ίδιος τότε στην Γερμανία και το πήρα μαζί με ένα Γερμανό φίλο μου τον Ένς, που έχει παντρευτεί Μακρακωμίτισσα και το φέραμε στη Μακρακώμη. Φυσικά για να τον ευχαριστήσουμε τον ανακηρύξαμε επίτιμο δημότη Μακρακώμης και του δώσαμε σε πάπυρο την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου και το μετάλλιο της πόλης...", είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport, ο επί 24 χρόνια Δήμαρχος της Μακρακώμης.
"Τον είδα και του έδωσα γράμμα τώρα που ήρθε στην Αθήνα"
"Ο Σόιμπλε είναι καλός άνθρωπος. Δεν είναι όλα αυτά που ακούγονται και λένε αυτοί τα έφαγαν και έφεραν την Ελλάδα εδώ που την έφεραν...", λέει ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Μιλτιάδης Ριζάκης στο LamiaReport.
Μάλιστα όπως μας είπε ο κ Ριζάκης όταν ο Σόιμπλε ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα, τον είδε συνάντησε στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και του έδωσε ένα γράμμα, στο οποίο του ζητάει κάποια πράγματα για την Ελλάδα.
Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση