GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Νεκρός εικονολήπτης του Sky News...

Ένας εικονολήπτης του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News σκοτώθηκε από σφαίρες στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημειώ...



Ένας εικονολήπτης του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News σκοτώθηκε από σφαίρες στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημειώνονται σε όλη την Αίγυπτο.
Το κανάλι ανακοίνωσε ότι ο εικονολήπτης Μικ Ντιν, 61 ετών, ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία 15 χρόνια για τον όμιλο BSkyB, αρχικά στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε το πρωί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
"Η απώλεια του πολυαγαπημένου συναδέλφου μας είναι αισθητή σε όλο το Sky News" τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του καναλιού Τζον Ράιλι, προσθέτοντας ότι "προσεύχεται για τη σύζυγο και την οικογένεια" του Ντιν.
Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται σε όλη την Αίγυπτο παραμένει αδιευκρίνιστος. Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια δική του καταμέτρηση, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 124, ωστόσο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Μοχάμεντ Φατάλαχ, είπε ότι στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 55 άνθρωποι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή 526 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Μία εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Καΐρου είπε ότι καταμέτρησε τις σορούς των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο και ότι είναι συνολικά 60. "Έχουμε 60 σορούς εδώ και αναμένουμε ότι ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί", είπε η νοσοκόμα Νάχλα Χαντάντ η οποία διευκρίνισε ότι τα περισσότερα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι και στο στήθος.
Στο Φαγιούμ, όπου επίσης σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας οι νεκροί αυξήθηκαν στους 17, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου MENA. Νωρίτερα, νοσοκομειακή πηγή είχε κάνει λόγο για 9 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση