GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύμνος στην αμερικάνικη Vogue για την Υδρα: Το απόλυτο cool νησί

Οι αναγνώστες του Αυγουστιάτικου τεύχους της αμερικανικής Vogue βλέπουν μια σειρά φωτογραφιών της Υδρας και διαβάζουν την μοναδική εμπε...


Οι αναγνώστες του Αυγουστιάτικου τεύχους της αμερικανικής Vogue βλέπουν μια σειρά φωτογραφιών της Υδρας και διαβάζουν την μοναδική εμπειρία συνεργάτιδας του περιοδικού, μετά από ταξίδι της στο νησί με αφορμή την έκθεση του Δάκη Ιωάννου.
H δημοσιογράφος (αρχισυντάκτρια στην ενότητα style του περιοδικού) που υπογράφει ως ΤΝΤ, ξεκινάει αναφέροντας ότι το πρώτο πράγμα που ήξερε για την Υδρα είναι πως είναι συνεχώς μέσα και έξω από τον χάρτη του cool. «Είναι cool επειδή συχνάζουν εδώ σημαντικοί καλλιτέχνες όπως οι Matthew Barney, Elizabeth Peyton, Nate Lownan. Δεν είναι cool επειδή υπάρχουν άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί που θεωρούνται περισσότερο τρέντι (λοιπόν, για μένα, αυτό κάνει την Υδρα απολύτως cool».

Για χρόνια άκουγε η δημοσιογράφους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τον σούπερ σταρ των εικαστικών και της φωτογραφίας Juergen Teller που μιλούσαν για ένα νησί όπου μπορείς να κυκλοφορείς με τα πόδια ή με γαϊδουράκια, όπου τα βράχια και τα πέτρινα μονοπάτια ακουμπούν στα πιο καθαρά και μπλε νερά «ακουγόταν σαν τον Παράδεισο».
Η επίσκεψή της στο νησί με αφορμή την έκθεση του Δάκη Ιωάννου, αποδείχθηκε ανώτερη ακόμη και αυτή την περιγραφή. Είδε γραφικά καφέ γεμάτα καλλιτέχνες ή φίλους της τέχνης, λευκούς κύβους (σπίτια) στη βουνοπλαγιά, τον παράξενο βοσκό, την θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι καταλήγει γράφοντας «Λάτρεψα την τέχνη, τους ανθρώπους, το πάρτι – αλλά το καλύτερο από όλα, αυτό που επισκίασε τα πάντα ήταν το ίδιο το νησί.

Η γνωριμία με το ζεύγος Ιωάννου και το Guilty
Μετά την περιήγησή της με ένα κλασικό ξύλινο σκάφος, η δημοσιογράφος είχε τη ευκαιρία να επισκεφθεί το κότερο του Δάκη Ιωάννου, το περίφημο Guilty που έχει σχεδιάσει ο Τζεφ Κουνς. Οταν οι φίλοι της - γνωστοί του ζεύγους Ιωάννου- αποφάσισαν να ανέβουν στο σκάφος αν και απρόσκλητοι, συνάντησαν αρχικά την Λιέτα «την γοητευτική του σύζυγο» που τους υποδέχθηκε απίστευτα θερμά παρά την έκπληξη. «Οταν ο ίδιος ο «μαέστρος» εμφανίστηκε, μας ξενάγησε στο σκάφος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση