GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγνωση καιρού Τρίτης 1/10

Χάρτης Ελλάδας : Φαινόμενα: Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά... τις...


Χάρτης Ελλάδας :
Φαινόμενα:

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά... τις μπόρες, τις βροχές, τις τοπικές ή σποραδικές καταιγίδες, τις τοπικές χαλαζοπτώσεις και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Έτσι λοιπόν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τρίτης, τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα στο μεγαλύτερο μέρος των Επτανήσων, της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Πολύ γρήγορα όμως θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με κατα τόπους πολύ έντονα φαινόμενα που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στις καλλιέργειες και όχι μόνο. Όλα τα ανατολικά τμήματα της χώρας, απο το την Θράκη και το Θρακικό πέλαγος, όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εως και την Ρόδο και το Καστελόριζο, θα δεχθούν αρκετά μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων και πιθανών χαλαζοπτώσεις! Επίσης σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, Σποράδων και ανατολικής Πελοποννήσου ενδέχτεται να εκδηλωθούν νωρίς το πρωί της Τρίτης λίγες τοπικές βροχές η και μεμονωμένες καταιγίδες με πολύ γρήγορη βελτίωση (πρίν το μεσημέρι). Πλήν των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων οπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι και τη νύχτα της Τρίτης, στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά με ανοίγματα στον ουρανό αλλά και λίγες εξασθενημένες τοπικές βροχοτπώσεις κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Θερμοκρασία :

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα αγγίξει τους 27-28 βαθμούς στα βόρεια, τους 26-27 στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 30 στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 25-27 στα νησιά του Αιγαίου και τους 31-32 στα βόρεια παράλια της Κρήτης οπου και εκεί θα σημειωθούν οι μεγαλύτερε θερμοκρασίες στην επικράτεια για το 24ωρο που μας έρχεται.

Άνεμοι :

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο βόρειο-δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-6 μποφόρ, δυτικοί νότιο-δυτικοί στο νότιο Αιγαίο 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ και απο το βράδυ της Τρίτης στο βόρειο-ανατολικό Αιγαίο θα ενισχυθεί πολύ το βόρειο-ανατολικό ρεύμα εως και 8 μποφόρ πρόσκαιρα.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και νότια του νομού Αττικής με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι όποιες νεφώσεις θα διαλυθούν και ο καιρός θα ανοίξει εως τις βραδινές ώρες όπου οι νεφώσεις θα ξαναπυκνώοσυν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 20...30 βαθμούς κελσίου ενω οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εως και 3 μποφόρ και στη συνέχεια βόρειο-δυτικοί 4-6 μποφόρ αντίσοιχα. Στον νότιο Ευβοικό θα πνέουν αρχικά νότιο-δυτικοί άνεμοι εντάσεως 4-6 μποφόρ οπου θα εξασθενήσουν απο το μεσημέρι και θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες ελαφρώς εξασθενημένους.

ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Νεφώσεις κατα περιόδους πυκνότερες θα επικρατήσουν στην Θεσσαλονίκη με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά του νομού τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις παροδικά θα πυκνώνουν αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18...27 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Θερμαικό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και ασθενείς -εως 3 μποφόρ- και εν συνεχεία μετά το μεσημέρι βόρειοι βόρειο-δυτικοί με τάση ενίσχυσης πρόσκαιρα ακόμη και στα 6 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις της χώρας για την Τρίτη το μεσημέρι, θα έχουν ως ακολούθως :


Στις ακριτικές μας περιοχές, στις γωνιές της χώρας μας η διακύμανση των θερμοκρασιακών τιμών για την Τρίτη θα έχεις ως εξής :

Για τις επόμενες 5 ημέρες, δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και παρατηρείστε την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου σε τιμές που είναι πολύ πιο χαμηλές απο τον μέσο ορο (φυσιολογικές) για την εποχή που βρισκόμαστε. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι ψυχρές αέριες μάζες απο την Ρωσία, οπου δια μέσω των ανατολικών Βαλκανικών χωρών θα ρίξουν τον υδράργυρο τις επόμενες ημέρες και στην χώρα μας.

meteostar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση