GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθητές 8ου Λυκείου Τρικάλων: Αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας

Ξεκίνησαν και στο Νομό Τρικάλων οι καταλήψεις Σχολικών Μονάδων. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα με...


Ξεκίνησαν και στο Νομό Τρικάλων οι καταλήψεις Σχολικών Μονάδων. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα με...

τους Καθηγητές τους αλλά ούτε και πρόβλημα σε υλικοτεχνικές υποδομές του Σχολείου τους, οι μαθητές του 8ου Λυκείου Τρικάλων, ξεκίνησαν σήμερα …κατάληψη της Σχολικής Μονάδας.

«Αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, για τους Καθηγητές που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση, για τους Σχολικούς φύλακες όπως ο δικός μας που απολύθηκε, για την Δημόσια δωρεάν Παιδεία που δεν υπάρχει και έχει αντικατασταθεί από τα …φροντιστήρια, για εκείνους τους Καθηγητές μας που δικαιολογημένα δεν έχουν κίνητρο να διδάξουν μετά την μείωση του μισθού τους», δηλώνουν στο trikalanews.gr οι μαθητές του 8ου Λυκείου Τρικάλων.

Για να υπάρξει η κατάληψη, οι μαθητές συγκέντρωσαν υπογραφές και παρέδωσαν κείμενο με τα αιτήματά τους στον Διευθυντή του Σχολείου που με την σειρά του ενημέρωσε τον Διευθυντή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων Θεόδωρο Τσέλιο.

Την ίδια ώρα, την Σχολική Μονάδα, επισκέφθηκε Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων που ενημέρωσε τους μαθητές ότι αν δεν λήξει τις επόμενες 48 ώρες η κατάληψη, βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας θα σχηματιστεί αυτεπάγγελτα δικογραφία για αυτούς και τους γονείς τους, με τους μαθητές να …δυσανασχετούν που ο Νόμος δεν τους επιτρέπει να εκφράσουν με κατάληψη σχολικών μονάδων την αντίδρασή τους στα όσα συμβαίνουν γύρω τους…

Επίσης σε κατάληψη βρίσκεται σε επίπεδο Νομού Τρικάλων από σήμερα το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, ενώ λίγες ώρες κράτησε η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση