GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aθλητικά sites/portals: Creative media και engagement, τα νέα ζητούμενα από τους marketers

Γράφει ο Δημήτρης Κορδεράς Στην εποχή του διαδικτύου, της ψηφιακής τεχνολογίας, της εικόνας και της άμεσης ενημέρωσης, η θετική πορεία τ...


Γράφει ο Δημήτρης Κορδεράς

Στην εποχή του διαδικτύου, της ψηφιακής τεχνολογίας, της εικόνας και της άμεσης ενημέρωσης, η θετική πορεία των αθλητικών sites ήταν προδιαγεγραμμένη. Χρόνο με το χρόνο κερδίζουν έδαφος έναντι των αθλητικών εφημερίδων, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες. Το ερώτημα λοιπόν, δεν είναι αν θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, αλλά κατά πόσο θα καταφέρουν να κερδίσουν την περαιτέρω εμπιστοσύνη διαφημιστών και διαφημιζόμενων.

Τα ποσοτικά στοιχεία των ερευνών όπως οι unique browsers, τα page impressions, το average session duration (APD), τα total sessions κ.ά., δίνουν σαφώς μια εικόνα για το κάθε αθλητικό site και portal, αλλά δεν αρκούν. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουν αυτά την εμπιστοσύνη των marketers είναι η αξιοπιστία των μετρήσεων (κάτι που η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου το έχει επιτύχει με την πιστοποίηση των στοιχείων από τον οργανισμό πιστοποιήσεων OJD), αλλά και από την ποιότητα του διαφημιστικού περιβάλλοντος (εικαστική παρουσία, χρήση νέων τεχνολογιών, clutter κ.α.).

«Τα αθλητικού περιεχομένου sites είναι αλήθεια πως υπήρξαν για πολλά χρόνια ο «οδηγός» για το διαφημιστικό περιβάλλον, καθώς φρόντισαν από πολύ νωρίς να εντάξουν όλες τις πιθανές εκδοχές του νεοφερμένου –τότε- Internet. Και φυσικά συνέχισαν να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους και με ενέργειες που έδιναν στους διαφημιζόμενους δυνατότητες στόχευσης, προσθέτοντας services που βελτίωναν το συνολικό experience για το χρήστη, καθιστώντας ταυτόχρονα πιο ελκυστικό το προϊόν τους» επισημαίνει ο Περικλής Βανικιώτης, Executive Consultant της Atcom, απαντώντας σε ερώτηση για το αν διαπιστώνει βελτίωση του διαφημιστικού περιβάλλοντος στα αθλητικά sites και portals.

Και καταλήγει: «Συνεπώς αν πρέπει να απαντήσω μονολεκτικά στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση είναι σαφώς «ναι». Καμία βελτίωση όμως δεν είναι αρκετή σε ένα τόσο περίπλοκο και μονίμως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Δεν είναι αρκετά πια κάποια εκατομμύρια impressions ή ένα καλό CTR. Ο διαφημιζόμενος ζήταγε και πλέον ζητάει πιο πιεστικά ενέργειες που θα δώσουν μεγαλύτερο engagement και που σε κάθε περίπτωση θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την προσοχή του κοινού. Δηλαδή creative media με όλη τη σημασία των λέξεων. Εφικτό; Φυσικά ναι. Εύκολο; Σε καμία περίπτωση».
Η σύγκλιση των αθλητικών sites με την τηλεόραση αναδεικνύεται π.χ. από το παράδειγμα της διαδικτυακής αθλητικής εκπομπής Super Ball, η οποία προβάλλεται από το Sport24.gr κάθε Κυριακή και δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές.

Αντίθετα, ισχυρό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα – πέρα από τη θεματολογία της – είναι ο interactive χαρακτήρας της, η άμεση δηλαδή επικοινωνία με τους τηλεθεατές-χρήστες. Η επιτυχία της εκπομπής αυτής ανέδειξε τις πολύ μεγάλες δυνατότητες των αθλητικών sites, οι οποίες όμως απαιτούν σημαντικές επενδύσεις σε υλικοτεχνική υποδομή, κάτι που στην παρούσα συγκυρία είναι αρκετά δύσκολο να γίνει λόγω του σημαντικού κόστους.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ SITES/PORTALS (MEΛΗ ΕΝΕΔ) – ΙΟΥΝΙΟΣ 2013
Α/ΑSites/portalsUnique BrowsersVissit/SessionsPage Views
1Sport24.gr2.120.35413.402.36445.928.379
2Contra.gr1.359.7087.767.14235.408.008
3Sentragoal.gr543.8613.080.4239.825.475
4RedPlanet.gr480.9402.909.51310.465.430
5Sport.gr410.2471.623.34313.872.280
6Prasinanea.gr384.9972.267.7628.535.863
7Olapaok.gr333.5232.359.6148.548.677


«Κλειδί» το content marketing
Στην αμεσότητα της ενημέρωσης, με την παράλληλη αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής εστιάζει από την πλευρά του ο Μάνος Μίχαλος, Content Director της 24Media, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων τα αθλητικά sites/portals, sport24.gr και contra.gr. «Αν δούμε την εξέλιξη των αθλητικών sites τα τελευταία χρόνια και προσπαθήσουμε να την ακτινογραφήσουμε, θα εντοπίσουμε συγκεκριμένα και πολύ ξεκάθαρα upgrades που έκανε η online αθλητική ενημέρωση. Καλύτερα κείμενα, περισσότερη και όσο το δυνατόν πιο ελεύθερη άποψη, ενώ ως 24Media, μαζί με τα προηγούμενα, προσπαθούμε καθημερινά να πάμε στην επόμενη μέρα, βάζοντας το content marketing ολοένα και περισσότερο στις day to day λειτουργίες, ακόμη και των αθλητικών Μέσων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση