GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πραγματικά νούμερα παραμένουν αδέσμευτα!

Σημειώνει ο   Δημήτρης Γιαννακόπουλος.   Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξαναδεσμεύτηκε στην ΔΕΘ πως δεν θα λάβει άλλα μέτρα λιτότητας,...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.  
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξαναδεσμεύτηκε στην ΔΕΘ πως δεν θα λάβει άλλα μέτρα λιτότητας, πατώντας ωστόσο σε κατασκευασμένα νούμερα υπεραισιοδοξίας. Αγαπητέ κ. Σαμαρά, πώς μπορείς να «δεσμεύεσαι», αφού καλά το ξέρεις πως τα πραγματικά νούμερα παραμένουν ουσιαστικά αδέσμευτα;
Άμα δεν δεσμεύσεις τα νούμερα, ούτε να μετρήσεις, ούτε να υπολογίσεις με κάποια εγκυρότητα είσαι ικανός, πόσο μάλλον να δεσμευτείς στο εκλογικό σώμα! Μα, θα μου πεις, αυτό ακριβώς κάνει τούτη η τελευταία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης: προφασίζεται και προπαγανδίζει την δέσμευση των αδέσμευτων νούμερων!
Τίποτα δεν κατάλαβες από την περιπέτεια της ελληνικής κοινωνίας και της αγοράς της μετά την άμεση, παιδαγωγικού χαρακτήρα εμπλοκή του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ;  Μα, αφού όλες οι πλευρές που κηδεμονεύουν την κυβέρνησή σου, το ομολογούν: η μαθηματική μάθηση της ελληνικής διοίκησης απέτυχε, επειδή οι μεταβλητές είτε ποσοτικές, είτε ποιοτικές, παρουσίασαν μεγάλο βαθμό απροσδιοριστίας στις διαφορετικές τιμές που προϋπολογίζονταν πως θα ελάμβαναν.
Αγαπητέ κύριε Σαμαρά, πνιγήκατε στα αντιφατικά και διαρκώς διαψευδόμενα από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα «θα-σας», που οι συμπολίτες σας - τα αντικειμενοποιημένα υποκείμενα, τα νούμερα δηλαδή, της μικροεξουσίας σας  - αποκαλούν αυθαδώς «κωλοτούμπες», επειδή δεν κατανοήσατε πως το σύνολο των δυνατών τιμών μιας μεταβλητής είναι το συνεχές (continuous) υποσύνολο των πραγματικών αριθμών που ορίζουν αντικειμενικά τα δημοσιονομικά και το κοινωνικό μοντέλο. Αφού αυτοί οι πραγματικοί αριθμοί είναι δραματικά απροσδιόριστοι στην Ελλάδα, μια και έτσι φροντίσατε εσείς και οι άλλοι που συγκυβερνάτε σήμερα αγκαλιασμένοι, πώς στα κομμάτια μπορείς να κάνεις λογαριασμό, υπολογίζοντας τις μεταβλητές; Αφού το πάτε ανάποδα το πράγμα, εξευτελίζοντας τις διαθέσιμες αριθμητικές μεθόδους και την λογική της μεθοδολογίας στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση, πόσο θράσος απαιτείται για να δεσμεύεται κανείς στο εκλογικό σώμα, πατώντας στην ίδια και αυτή στρατηγική του «ατομικού μηχανισμού διάσωσης της Ελλάδας»;
Εσείς προσπαθείτε να υποτάξετε τους πραγματικούς αριθμούς, άρα και την πραγματική ζωή, πραγματική αγορά και εθνική οικονομία, στις αυθαίρετες τιμές που δίνετε στις μεταβλητές. Επιχειρείτε υπερβατικώς και εξόχως διαστροφικώς να υποτάξετε την πραγματική ζωή και οικονομία στα «θα-σας», δίχως καν να υπαινίσσεστε έστω υποκριτικά πως σκοπεύετε να αλλάξετε μοντέλο προσέγγισης – δίχως δηλαδή να αμφισβητείτε το πρόγραμμα της τρόικας, που είναι δομημένο σε μια στρατηγική που πανθομολογουμένως  (από όλες τους παράγοντες της τρόικας) απέτυχε να ικανοποιήσει τους στόχους που έθεσε. Ποιος πληρώνει γι’ αυτή την αποτυχία; Κάποια νούμερα ασφαλώς και όχι οι δημιουργοί τους!
Αν δεν υπακούουν οι πραγματικοί αριθμοί στις αυθαίρετες τιμές των μεταβλητών σας, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς, ίσως πείτε! Και θα έχετε δίκιο βουνό! Τόσο το χειρότερο για όλων των ειδών τα νούμερα στην Ελλάδα, τα οποία όμως παραδόξως επιχειρείτε προεκλογικώς να «δεσμεύσετε»!
Αν οι αριθμοί δεν συμφωνούν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς, και τους πολίτες που μεταβλήθηκαν σε νούμερα, λοιπόν, μια και η στατιστική διαστροφή βασιλεύει: φτάσατε να προφασίζεστε πως μπορείτε να κάνετε μαθηματικές πράξεις σε διατεταγμένες και μη ποιοτικές μεταβλητές, από τη στιγμή που το μόνο που δέχεται η επιστήμη είναι η καταμέτρηση των συχνοτήτων κάθε κατηγορίας. Θα μας τρελάνετε, που θα πάει!
Για να γλυτώσουμε την σχιζοφρένεια της «στατιστικής» και της «λογιστικής» σας, είτε θα πάρουμε τα βουνά, είτε θα ανοιχτούμε για πάντα στο πέλαγος, εκτός αν μας …κάνετε επιτέλους την χάρη!
Σταματήστε να παίζετε με τα νούμερα! Με τις μεταβλητές παίξτε όσο σας παίρνει, αλλά μην εκμεταλλεύεστε εις βάρος του λαού αυτό που κατασκευάσατε επί τόσα χρόνια: την χρήση των αδέσμευτων αριθμών! Για να αποκτήσουν οι πραγματικοί αριθμοί δεσμευτικό χαρακτήρα, πρέπει να αλλάξει τόσο η αγορά, όσο και η κοινωνία, αφού προηγουμένως και οι δύο πειστούν πως υπάρχει εθνικό κράτος που σέβεται τις δεσμεύσεις του. Ανάποδα δεν γίνεται! Από τους ανάποδους δεν μπορεί να γίνει! Επανίδρυση του κράτους δεν μπορεί να γίνει στην βάση των δεσμεύσεων του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προς την τρόικα. Εθνικό κράτος δεν μπορείς να έχεις στην βάση κηδεμονίας και επιτροπείας που συνταγματοποιούν τα μνημόνια και η αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση με τα ιδιαίτερα πρωτόκολλά της - για την οποία ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει! Οι δεσμεύσεις, λοιπόν, προς την τρόικα αντιφάσκουν με τις δεσμεύσεις των κυβερνητών προς τον λαό (τους). Για να αποκτήσουν δεσμευτικό χαρακτήρα οι μέχρι σήμερα αδέσμευτοι αριθμοί που χαρακτηρίζουν ευρύτερα την εθνική οικονομία της χώρας, δεν γίνεται παρά να έρθουν στα πράγματα οι αδέσμευτοι.

Είδατε πώς τα καταφέρνουμε στον ποζιτιβισμό ημείς οι κονστρουκτιβισταί; Αν δεν καταλάβατε ακόμη πως τα «θα-σας» δίνουν αξία και προσδιορίζουν τα «θα» των ουσιαστικών πολιτικών σας αντιπάλων, έχετε πάψει να έχετε αξία ως μεταβλητές του πολιτικού συστήματος. Ποζιτιβιστικά το εννοώ. Είστε το τίποτα που δίνει ουσία στους αντιπάλους σας, κάνοντάς τους Κάτι. Κι όμως αυτό το Κάτι για να σημαίνει κάτι περισσότερο από εσάς, πρέπει να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το μέτρο της δικής του απροσδιοριστίας, σήμερα!    

1 σχόλιο

  1. Όταν γίνουν οι εκλογές, είναι τέτοια η οργή του κόσμου από τους φόρους στην ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία και την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά ώστε
    ο Σύριζα θα πάρει πάνω από 35%
    η Χ.Α πάνω από 20 με 25%
    και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου 10 έως 15%.

    ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι γύρω στο 3%
    και η ΝΔ κάτω από 15%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση